Το κίνημα για \”φτηνά εισιτήρια\” στο Ηράκλειο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του καθώς σήμερα το απόγευμα στις 6:30 έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ!

Με μια σκληρή δημόσια ανακοίνωσή τους προσκαλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να μετέχουν στις κινητοποιήσεις τους ενώ προδιαθέτουν για τη δυναμική τους παρουσία εώς ότου βρουν ικανοποίηση τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την επιστολή τους

\”Έχουν περάσει 4 μήνες από τις τελευταίες αυξήσεις στα εισιτήρια και ενώ οι συνθήκες ζωής ολοένα χειροτερεύουν, νέα μέτρα περνάνε από την τρόικα και την κυβέρνηση, τα αστικά ΚΤΕΛ δεν τις παίρνουν πίσω.

Τόση αναλγησία πια; Έλεος! Και ο Δήμος τι κάνει; Να σταθεί στο πλευρό των δημοτών που ασφυκτιούν με αυτές τις τιμές.

Γι αυτό κι εμείς κλιμακώνουμε την δράση μας, καλούμε όλους τους πολίτες σε μαζική εξόρμηση την Τρίτη στις 6.30 στο Μειντάνι κι ετοιμαζόμαστε για παραστάσεις διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τα γραφεία του αστικού ΚΤΕΛ!

Είμαστε πολλοί! Έχουν μαζευτεί πάνω από 1800 υπογραφές, μας στηρίζουν οικονομικά πολλά εμπορικά καταστήματα της πόλης, στηρίζουν την κίνηση φορείς όπως το εργατικό κέντρο, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και σύλλογοι Γονέων.

Έπειτα από τη δημόσια επιστολή που στείλαμε στους βουλευτές, στους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους του Ηρακλείου αρκετοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν και οι αρμόδιοι επιτέλους!

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν προσπαθούν να δικαιώσουν τα αιτήματα μας, αλλά η διοίκηση των αστικών ΚΤΕΛ προκλητικά ακινητοποίησε λεωφορείο στο πανεπιστήμιο της Κνωσού για πάνω από τρεις ώρες στο οποίο φοιτητές διαμαρτυρόντουσαν!

Αυτή η στάση αδιαλλαξίας φέρνει την διοίκηση των ΚΤΕΛ αντιμέτωπη με μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ανέργους, μικροσυνταξιούχους, φοιτητές, που δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

Που βλέπει το εισόδημα της ολοένα να μειώνεται και αντί να στέκονται αλληλέγγυοι στο δικαίωμα τους στις φτηνές μεταφορές, η κυβέρνηση και τα αστικά ΚΤΕΛ όχι μόνο σιωπούν αλλά προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας!Δεν θα τους περάσει!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ:

• να μην περάσει το νέο χαράτσι της κυβέρνησης
• το ΚΤΕΛ να πάρει πίσω τις αυξήσεις
• ο δήμος να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να ασκήσει κοινωνική πολιτική
• δωρεάν ή μειωμένα εισιτήρια σε άνεργους, στους εργαζόμενους που πηγαίνουν και έρχονται στη δουλειά τους, στους φτωχούς, μικροσυνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, ασθενείς\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook