Μια υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Ισπανίας, φέρνει στο φως η αστυνομία της χώρας, αποκαλύπτοντας 28 περιπτώσεις βρεφών γεννημένων στο Μαρόκο και από μαροκινούς γονείς, τα οποία πωλήθηκαν σε οικογένειες Ισπανών.

Το έγκλημα άρχισε το 1977 και συνεχίστηκε για δύο περίπου δεκαετίες, με το 1985 να φέρεται ως η χρονιά της τελευταίας άθλιας συναλλαγής.

Μέχρι στιγμής, πάνω από τριάντα άτομα φέρονται να έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, με τα 12 όμως να μην βρίσκονται πλέον εν ζωή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής «προσεκτικές» δηλώσεις των ισπανικών αρχών, οι οποίες, για ευνοήτους λόγους, εμφανίζονται εξαιρετικά φειδωλές, ως εγκέφαλοι του συγκεκριμένου κυκλώματος, φέρονται τρεις αδελφές που ζούσαν κοντά στις μαροκινές ακτές και οι οποίες αγόραζαν τα βρέφη από οικονομικά εξαθλιωμένες οικογένειες, για να τα πουλήσουν στη συνέχεια σε εύπορους άτεκνους Ισπανούς.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνουν στη δημοσιότητα και τον τιμοκατάλογο της βαρβαρότητας, με το -ανά περίπτωση- αντίτιμο να κυμαίνεται από τα 1.200 έως και τα 6.000 ευρώ!

Στην συγκεκριμένη ιστορία φέρονται επίσης να εμπλέκονται και μαιευτήρια αλλά και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς των οποίων την εγκληματική συνέργεια δεν θα ήταν δυνατή η δράση της εν λόγω συμμορίας.

Η αστυνομία δηλώνει πως αναζητά τις δύο αδελφές, ενώ η τρίτη φέρεται να έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Από τα υιοθετημένα παιδιά εντοπίστηκαν δεκατέσσερα, κάποια εκ των οποίων έπαθαν σοκ, καθώς δεν γνώριζαν πως είναι υιοθετημένα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook