Το ζευγάρι του κυπέλλου Παίδων θα βρεθεί αντιμέτωπο και στον τελικό του πρωταθλήματος.
Στους ημιτελικούς που έγιναν την Τετάρτη (08/05) στις Μουρνιές ο Πλατανιάς και η Δόξα πήραν τα δυο εισιτήρια για το μεγάλο τελικό και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο ίδιο γήπεδο το Σάββατο (11/05).
Οι \”ερυθρόλευκοι\” σε έναν συγκλονιστικό πρώτο ημιτελικό κέρδισαν με 1-0 στις καθυστερήσεις τον Α.Ο. Χανιά, ενώ η ομάδα των Παχιανών έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στον Ποσειδώνα Τσικαλαριών από την αρχή επικρατώντας με 4-0.

Α.Ο. Χανιά-Πλατανιάς 0-1

Στη δύναμη πήγε ο πρώτος ημιτελικός, με τις πολλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες να… απουσιάζουν. Στο 2\’ ο Ασημίνας είχε σουτ άουτ και στο 6\’ ο Αρχοντάκης έδιωξε με δυσκολία το γύρισμα του συμπαίκτη του Ιερωνυμάκη. 
Ο ΑΟΧ \”φώναξε\” για πέναλτι στον Ασημίνα από τον Καρατζάκη στο 15\’, με τον ρέφερι Κουρκουμελάκη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στο 33\’ σημειώθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Καλοριζικάκη να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Σκουλουδάκη.
Με το… καλημέρα στο β\’ μέρος (37\’) ο Α.Ο. Χανιά έφτασε μια… ανάσα από το γκολ αλλά το σουτ του Πατουλιώτη σε κενή σχεδόν εστία βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Ο Πλατανιάς \”απάντησε\” στα δοκάρια στο 60\’, όπου σημειώθηκε η πιο σημαντική του ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Μαρκοδούνας εκτέλεσε φάουλ και ο Κρασουδάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρκοδούνας εκτέλεσε κόρνερ, ο Αρχοντάκης δεν εκτίμησε σωστά τη φάση αφού τον \”ξεγέλασε\” η πορεία της μπάλας και ο Μπομπολάκης έδιωξε με το χέρι στη γραμμή. Πέναλτι δεν δόθηκε και στην εξέλιξη ο Σαράντος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τον Πλατανιά στον τελικό.
Α.Ο. Χανιά (Κώστας Βερναδάκης): Αρχοντάκης, Ιερωνυμάκης, Κουτουλάκης, Μπομπολάκης, Μαλαμαδάκης, Π. Γιακουμάκης, Ασημίνας, Ούκα, Πατουλιώτης (39\’ Ν. Παπαδάκης), Σκουλουδάκης, Στ. Γιακουμάκης.
Πλατανιάς (Αντώνης Καρατζής): Καλοριζικάκης, Μαρμαριτσάκης, Κτιστάκης (50\’ Ψυλλάκης), Καρατζάκης, Κρασουδάκης, Μυλωνάκης, Αργυρουδάκης (58\’ Σαράντος), Μαστοράκης (36\’ Λαδάκης), Παπαδάκης (70+1\’ Βίλα), Λέκκα (46\’ Μπαρουλάκης), Μαρκοδούνας.

Δόξα Παχιανών-Ποσειδών Τσικαλαριών 4-0

Από την αρχή έδειξε η Δόξα την ανωτερότητά της κόντρα στον πιο νεανικό Ποσειδώνα και πήρε προβάδισμα μόλις στο 14\’ με πλασέ του Παπαδοκωνσταντάκη. Στην επανάληψη οι τυπικά γηπεδούχοι απλοποίησαν τα πράγματα με γκολ του αρχηγού Αντ. Μαρκουλάκη (45\’) και των  ερχόμενων από τον πάγκο – Κληρονόμου (68\’) και Χατζηδάκη (70+2\’). Ο τελευταίος είχε δοκάρι ένα λεπτό πριν το γκολ.
Δόξα Παχιανών (Νότης Ματιγάκης*): Δασκαλάκης, Μπουλταδάκης, Καριμπίδης, Τσισμενάκης, Ριτζάκης, Β. Μαρκουλάκης (60\’ Χατζηδάκης), Αντ. Μαρκουλάκης, Λάμγκε (52\’ Κουκλάκης), Παπαδοκωνσταντάκης (56\’ Κυρκόπουλος), Τατάροβ (59\’ Ι. Κληρονόμος), Σαχμπαζίδης (65\’ Μπερτάκης).
Ποσειδών Τσικαλαριών (Χρήστος Τραχανατζής): Λουλουδάκης, Σπ. Κληρονόμος, Λίγγος, Αρχοντάκης, Ράπτης, Ντινάκου, Ρηγάκης, Χριστοδουλάκης (65\’ Τσεκούρας), Μπλαζουδάκης (65\’ Σανδαλάκης), Κακούρης (66\’ Ρηγάκης), Βαϊραμάκης (52\’ Βλαμάκης).
*Ο Νίκος Θεμελής είναι προπονητής στην ομάδα Παίδων της Δόξας αλλά απουσίαζε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και οι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά έπαιξαν και για τον προπονητή τους.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook