Στον «αέρα» παραμένει το θέμα των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού η συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Κάλεσμα να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στις Πανελλαδικές απηύθηνε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη συνάντηση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση των διδακτικών ωρών ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία κατά την έναρξη της επόμενης σχολικής περιόδου.

«Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη … είναι ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά γι\’ αυτό αποφασίσαμε την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου … πιστεύω ότι οι συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων εκπαιδυετικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος..

Καταλήγοντας τόνισε πως είναι αδιαπραγματεύτη η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εκφράζοντας την πεποίθηση πως «δεν υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος από την πλευρά του μετά τη συνάντηση, υποστήριξε ότι «δεν φοβούμαστε την επιστράτευση». Ο ίδιος τόνισε ότι «σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου που παρουσιάσαμε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Παιδείας, που επί της ουσίας εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση, υπ\’ αυτήν την έννοια δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «ακόμα και αν εξαναγκαστούμε να επιστρέψουμε στα σχολεία, θα επιστρέψουμε με ψηλά το κεφάλι».

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην κρίσιμη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία αύριο, Πέμπτη.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου των κατά δύο ώρες, αλλά και των λίγων προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομίσθιων. Παράλληλα, πολλά λύκεια της χώρας αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη καθηγητών, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και για την προωθούμενη αξιολόγηση, αλλά και τις καταργήσεις σχολικών μονάδων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook