Πρόσκληση εκ νέου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς -κατά κύριο λόγο στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

«Η πρότασή μας για τη συγκρότηση της ευρύτερης δυνατής Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, σε αυτό το ευρωπαϊκό στρατηγικό πλαίσιο εντάσσεται» επισημαίνει.

Το πλαίσιο, όπως γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι «να εκλογικευτούν οικονομικοί εθνικισμοί και σκληροί διακρατικοί συσχετισμοί μέσα από τη συγκρότηση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού \”πολιτικού\” Νότου με άξονα τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και μέσα από μια νέα, πιο προοδευτική και διορατική, αλλά θεσμικά αναγκαστική, ισορροπία μεταξύ των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων: του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Ο Φώτης Κουβέλης απορρίπτει μέχρι στιγμής τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όμως στις ευρωεκλογές θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια σοσιαλιστική «οικογένεια» θα ενταχθεί και ποιό πρόσωπο θα στηρίξει για πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο κ. Βενιζέλος καλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει το βάρος της εθνικής ευθύνης που του αναλογεί στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, σημειώνοντας ότι κάποιοι αντί να συμβάλουν ώστε να βρεθεί η Ελλάδα ουσιαστικά ισότιμη και ασφαλής μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ επιμένουν να οικοδομούν στο μνημόνιο μια τεχνητή και νόθα διχοτόμηση των πολιτικών δυνάμεων.  

in.gr/Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook