Το Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή 296 κατοικιών στον οικισμό Μπέιτ Ελ κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης.

«Η στρατιωτική διοίκηση έδωσε το \”πράσινο φως\” για 296 κατοικίες στο Μπέιτ Ελ, αλλά δεν πρόκειται παρά για το πρώτο στάδιο της διαδικασίας πριν αρχίσει η κατασκευή επί του πεδίου» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή αυτών των κατοικιών εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που συνήφθη τον περασμένο Ιούνιο με εποίκους οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί χωρίς άδεια σε κατοικίες της συνοικίας Ουλπάνα του Μπέιτ Ελ. Οι εν λόγω έποικοι είχαν δεχθεί να εγκαταλείψουν χωρίς αντίδραση τις κατοικίες αυτές λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα την υπόσχεση να κατασκευαστούν περίπου 300 κατοικίες για τους ίδιους.

Η ανακοίνωση για το Μπέιτ Ελ γίνεται μερικές ημέρες μετά τις πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης και μια ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέστειλε τους διαγωνισμούς για νέες κατοικίες στους οικισμούς, ώστε να δώσει μια ευκαιρία στις ΗΠΑ να πετύχουν την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, οι οποίες έχουν σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η Χαγκίτ Οφράν της οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα», μιας ισραηλινής ΜΚΟ που αντιτίθεται στον εποικισμό, κατήγγειλε τις κατασκευές στο Μπέιτ Ελ. «Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει πως ο Νετανιάχου εξαπατά τους πάντες. Από τη μία πλευρά αφήνει τον κόσμο να πιστεύει πως φρενάρει τον εποικισμό και από την άλλη δίνει την άδεια για ένα τεράστιο πρόγραμμα κατασκευών» δήλωσε η Χαγκίτ Οφράν.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook