Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτιρίων προχωρά το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργηθεί η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δεχθούν την ηλεκτρονική καταγραφή, καθώς με τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων που ανεγέρθηκαν πριν το 1983.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το ίδιο ισχύει και για τη νομιμοποίηση όλων των πολεοδομικών παραβάσεων μέχρι 40% στην κάλυψη και μέχρι 20% στο ύψος -σε σχέση με όσα προβλέπονται από την οικοδομική άδεια- στα αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν από το 1983 έως το 2011.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και όλοι οι παράνομα κλεισμένοι ημιυπαίθριοι χώροι.

Οι περίπου 750.000 ιδιοκτήτες ακινήτων με παράνομα κλεισμένους ημιυπαίθριους -που έχουν ενταχθεί στους προηγούμενους νόμους για την τακτοποίησή τους- εάν δεν ενταχθούν στο μέτρο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας δεν θα μπορούν να νομιμοποιήσουν τους κλεισμένους χώρους, αλλά θα παραμείνουν στο καθεστώς της τακτοποίησης για 40 χρόνια.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Κτιρίων θα δοθεί για διαβούλευση τις επόμενες ημέρες με στόχο το μέτρο να αρχίσει να εφαρμόζεται έπειτα από έξι μήνες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook