Την δικαιολογημένη οργή των Ρεθυμνιωτών και όχι μόνο για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται ο \”κόμβος\” Αμαρίου, εκφράζει η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, σε επιστολή της προς τον προιστάμενο της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ της Περιφέρειας Κρήτης κ.Αγαπάκη..

Μάλιστα η κα Λιονή, στην επιστολή – την οποία κοινοποιεί και στο αρμόδιο Υπουργείο, επισημαίνει πως το έργο δημοπρατήθηκε το 2007 και έξι χρόνια μετά παραμένει ημιτελές έχοντας μετατραπεί σε ένα ….Κρητικό \”γεφύρι της Άρτας\”.

Αναλυτικά στην επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης αναφέρει τα εξής :

\”ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ

Κύριε Αγαπάκη,
Μετά τις επανειλημμένες προφορικές οχλήσεις μου, και με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την πορεία υλοποίησης του έργου της κατασκευής του Κόμβου Αμαρίου.

Επίσης θα ήθελα να σας μεταφέρω την δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μου για τη χαοτική κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει προκληθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων της κατασκευής του έργου. Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης πολυάριθμων παραπόνων (καθημερινά τηλεφωνούν στο γραφείο μου εκφράζοντας την δυσφορία τους είτε θεωρώντας ότι η Περιφέρεια είναι η επιβλέπουσα αρχή του έργου είτε επειδή ζητούν από εμάς λύση) για την τεραστία ταλαιπωρία αλλά και τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.

Σας διαβεβαιώνω ότι η υπομονή των Ρεθεμνιωτών αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του Νομού, ειδικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει εξαντληθεί, δεδομένου ότι το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε το 2007 και οι εργασίες ξεκίνησαν περίπου το 2009 και εν έτει 2013 ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά το ήμισυ.

Κατόπιν τούτων θεωρούμε επιβεβλημένη: πρώτον, μία συνάντησή μας τις αμέσως επόμε-νες ημέρες, παρουσία του εργολάβου και του επιβλέποντος μηχανικού και δεύτερον, την επίσπευση εκ μέρους της υπηρεσίας σας των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών (εάν χρειαστείτε τη βοήθεια μας είμαστε στη διάθεση σας).

Παράλληλα θα θέλαμε να μας κοινοποιήσετε δεσμευτικό αναλυτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου καθώς επίσης και αν υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του.

Σε αναμονή της απάντησής σας.
.Με εκτίμηση,
Μαρία Λιονή
Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook