Ένας σεσημασμένος κακοποιός, ο οποίος είναι ήδη φυλακισμένος στην Αγιά Χανίων για ένοπλες ληστείες , κατηγορείται και για τέσσερεις ληστείες τραπεζών που είχαν γίνει στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για 49χρονο Χανιώτη, ο οποίος απο το 2005 μέχρι και το 2009 είχε πραγματοποιήσει τρείς ένοπλες ληστείες στο υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στην Λεωφόρο Πορτάλιου του Ρεθύμνου καθώς και σε μια ακόμη τράπεζα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Μάλιστα στις τρείς απο τις τέσσερεις ληστείες είχε και συνεργό με Καλάσνικοφ, ο οποίος παραμένει άγνωστος, ενώ διέφευγαν με μοτοσικλέτα την οποία είχε κλέψει απο τα Χανιά.

Το \”κουβάρι\” ξεκίνησε να ξετυλίγεται απο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, όταν σε μια ληστεία τραυματίστηκε σπάζοντας ένα τζάμι.

Οι αστυνομικοί είχαν λοιπόν δείγμα DNA απο το αίμα, αλλά ενώ υποψιάζοντο πως δράστης ήταν ο συγκεκριμένος – ο οποίος στο μεταξύ είχε φυλακιστεί για τέσσερεις ληστείες στα Χανιά –  ο ίδιος αρνείτο να δώσει δείγμα γενετικού υλικού, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Τελικά χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια ώστε ο Εισαγγελέας να δώσει εντολή για λήψη δείγματος DNA παρά την θέληση του ίδιου και έτσι σήμερα ελήφθησαν τα αποτελέσματα που έδειξαν πως οι σταγόνες αίματος που έπεσαν στην ληστεία της τράπεζας, ανήκαν στον 49χρονο, ενώ ταυτοποιήθηκαν και στοιχεία απο την κλεμένη μοτοσικλέτα που είχε χρησιμοποιήσει και στις άλλες ληστείες.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε λοιπές ομοειδείς πράξεις.

Η αρχή του τέλους για τον επικίνδυνο κακοποιό

\"\"   \"\"

  4 Μαίου 2011 : Μετά από οργανωμένη επιχείρηση την οποία συντόνισε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Π. Μουρτζανός, πραγματοποιήθηκε έφοδος απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε σπίτι στο Βαμβακόπουλο Χανίων όπου διέμενε ο 49χρονος. Σε σωματική έρευνα που του έγινε, αλλά και σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πιστόλι TOKAREV και 37 σφαίρες διαμετρήματος 7.65 mm. Ένα οπλοπολυβόλο Καλάσνικοφ. Ένα κομμένο δίκαννο κυνηγετικό όπλο, με αποξυσμένους αριθμούς βάσης και κάνης. Δύο γεμιστήρες και εκατό φυσίγγια Καλάσνικοφ. Είκοσι δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Μια ολοπρόσωπη μαύρη κουκούλα (full-face). Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας KTM, χρώματος μαύρου με με αποξυσμένους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και με αυτοσχέδια πλαστή πινακίδα αριθμού κυκλοφορίας.

6 Σεπτεμβρίου 2011 : Ο κ.Μουρτζανός και ο τότε Διευθυντής της Υποδ/νσης Ασφαλείας Χανίων κ.Αρτέμης Κουτσαυτάκης ανακοινώνουν την εξιχνίαση δύο ληστειών τις οποίες είχε διαπράξει ο 49χρονος ο οποίος μέχρι τότε συνολικά κατηγορείτο για τις εξής εγκληματικές ενέργειες :

18 Φεβρουαρίου 2005 : Ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Χανίων στην πλατεία 1866
10 Απριλίου 2008 : Αιματηρή ένοπλη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Τζανακάκη
30 Ιουνίου 2010 : Απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Τσεσμέ Ρεθύμνου
3 Φεβρουαρίου 2011 : Απόπειρα ληστείας με εκρηκτικό μηχανισμό στην Εθνική Τράπεζα στην Σούδα
7 Φεβρουαρίου 2011 : Ένοπλη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής απο το super market ΙΝΚΑ στην περιοχή των Αγ.Αποστόλων.

Και όπως τελικά αποδυκνείεται ο 49χρονος μαζί με τον άγνωστο συνεργό του – όποτε ευκαιρούσαν – \”πετάγονταν\” μέχρι το Ρέθυμνο, όπου πραγματοποιούσαν και εκεί ληστείες.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook