Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100 ήταν μία απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ο Λουκασένκο συνέδεσε την επίθεση με εκείνη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2008, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σε υπαίθρια συναυλία, την οποία παρακολουθούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος τραυματίζοντας 50 ανθρώπους.
Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

\”Αυτοί είναι ίσως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας\”, σχολίασε ο Λουκασένκο.
\”Πρέπει να μάθουμε ποιος βγήκε κερδισμένος υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό\”, πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση.

Μέλος της αντιπολίτευσης εξέφρασε φόβους ότι ο Λουκασένκο θα χρησιμοποιήσει την έκρηξη ως αφορμή για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

\”Ανεξάρτητα από το ποιος οργάνωσε και διέταξε την επίθεση, η κυβέρνηση θα μπει στον πειρασμό να την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να σφίξει τον κλοιό. Φοβάμαι ότι θα την χρησιμοποιήσει\”, δήλωσε ο Ανατόλι Λεμπέντκο, ηγέτης του Ενωμένου Κόμματος Πολιτών.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook