Τουλάχιστον 10.000 αιτήσεις πολιτών φαίνεται να μένουν εκτός ΕΣΠΑ, μετά την άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να δώσει έστω και μια ολιγοήμερη παράταση στη σχετική προθεσμία, η οποία λήγει αύριο.

Το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά στο ηλεκτρονικό σύστημα που δέχεται τις αιτήσεις, καθώς από την υπερφόρτωση δεν δουλεύει εδώ και περίπου οκτώ μέρες.

Όπως επισημαίνουν λογιστές και σύμβουλοι μελετών, το σύστημα σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου δεν δουλεύει εξαιτίας των εκατοντάδων χρηστών, οι οποίοι προσπαθούν ταυτόχρονα να εισέλθουν σε αυτό, για να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Μάλιστα, καταγγελίες που έχουν φτάσει στο protothema.gr, αναφέρουν ότι γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες να μπουν στο σύστημα από τις 2 έως τις 6 το πρωί, αλλά και πάλι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Λογιστών έχουν ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να παραταθεί η σχετική προθεσμία, η οποία λήγει αύριο.

Αν και το αίτημα περί παράτασης θεωρείται δίκαιο (λόγω και των εορτών του Πάσχα), εντούτοις από το αρμόδιο υπουργείο αρνούνται, τουλάχιστον προς παρόν, να το ικανοποιήσουν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook