Ένα πολύ σπάνιο κόμικ που είχε κλαπεί από το σπίτι του γνωστού ηθοποιού Nicolas Cage στο δυτικό Los Angeles πριν από 10 χρόνια, βρέθηκε μόλις χθες σε ένα εγκαταλελειμμένο ντουλάπι αποθήκευσης.

Πρόκειται για το Action Comics #1 του 1938, στο οποίο γίνεται η πρώτη εμφάνιση του Superman και θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια κόμικ που εκδόθηκαν ποτέ, με την αξία του πλέον να ανέρχεται στο 1 εκατ. λίρες.

Το κλεμμένο τεύχος ανακαλύφθηκε σε ένα ντουλάπι αποθήκευσης στο San Fernando, το οποίο είχε αγοράσει ένας άνδρας μέσω δημοπρασίας. Όταν το κόμικ βρέθηκε, ο Stephen Fishler που είχε πουλήσει το περιοδικό στον Cage εξακρίβωσε τη γνησιότητά του.

Ο 47χρονος ηθοποιός ήταν μανιώδης συλλέκτης κόμικ, μέχρι και τη στιγμή που άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του το 2000 και του έκλεψαν τρία πολύ σπάνια κόμικ. Ο Cage στεναχωρήθηκε τόσο που λίγο αργότερα αποφάσισε να πουλήσει τη συλλογή των 141 κόμικ προς 1.6 εκατ. δολάρια.

Ο Nicolas Cage φέρεται να είχε αγοράσει το συγκεκριμένο κόμικ όταν ήταν να παίξει στην ταινία που ετοίμαζε ο Tim Burton γύρω στο 1990, με θέμα τον διάσημο σούπερ ήρωα. Αν και ο Cage είχε κάνει πρόβα με το συγκεκριμένο κουστούμι, τα σχέδιά τους τελικά ναυάγησαν και η ταινία δεν έφτασε ποτέ στο στάδιο των γυρισμάτων.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook