Ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω web streaming η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σε όλη την ΕΕ! Ομάδα εθελοντών, Βέλγων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στις Βρυξέλλες, διοργάνωσε την εκδήλωση «12 ώρες για την Ελλάδα» με σκοπό την προώθηση σε όλο τον κόσμο της ιδέας της Δημοκρατίας που γεννήθηκε στη χώρα μας, αλλά και τη βελτίωση της εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, έλαβε χώρα στον πολυχώρο «Αλ Ντε Σκαρμπέκ» και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανάγνωση της «Πολιτείας του Πλάτωνα» από 200 αναγνώστες, ολοήμερη γευσιγνωσία ελληνικών φαγητών και κρασιών, συζητήσεις με θέμα τη Δημοκρατία, φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, μύηση στους ελληνικούς χορούς και παρουσιάσεις από τον επικοινωνιολόγο Πίτερ Οικονομίδη και τον Γιώργο Χωραφά.

Στη συναυλία συμμετείχαν η μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβα (αποτίοντας φόρο τιμής για την 150ή επέτειο της γέννησης του K.Π. Καβάφη) και οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Δήμητρα Παπίου, Δημήτρης Σταρόβας, καθώς και ο Νίκος Αλιάγας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook