Αισιόδοξος για την έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας όπου θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου, και ενδεχομένως και αυτής του Ιουνίου, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι απαραίτητες λεπτομέρειες για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα έναντι της Τρόικα. «Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθούμε να βγούνε όλες οι διοικητικές πράξεις, οι υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο. Ελπίζω» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει χαλάρωση στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. «Επειδή είχαμε Διακοπές του Πάσχα εδώ, διακοπές και στις Βρυξέλλες δύο μέρες τώρα, προσπαθούμε αύριο να είμαστε οκ», σημείωσε και υπογράμμισε δεν υπάρχουν καθυστερήσεις σε επίπεδο υπουργείων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τη Δευτέρα να αποφασιστεί η εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου μαζί με αυτή του Μαΐου ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το θέμα έχει τεθεί σε ανεπίσημο επίπεδο, επεσήμανε όμως χαρακτηριστικά «ας πάρουμε πρώτα τη μία».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook