Η επόμενη γενιά του Nissan Qashqai δεν θα περιλαμβάνει την 7θέσια εκδοχή (+2), καθώς αυτή θα «μεταφερθεί» στο X-Trail, το οποίο προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Nissan, το νέο Qashqai, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο Hi-Cross που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2012, θα διαθέτει πλέον μόνο 5θέσια διάταξη καθισμάτων, καθώς αυτό εξυπηρετεί καλύτερα τον προσανατολισμό του, ως αστικό crossover και άρα τις αναμενόμενες πωλήσεις του.

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Nissan, Andy Palmer, ένα 5θεσιο αυτοκίνητο πωλείται ευκολότερα και γρηγορότερα.

Ως προς τον εξωτερικό σχεδιασμό, το μοντέλο είναι πολύ αεροδυναμικό, με μια μεγάλη κι επιβλητική μάσκα μπροστά, που περικλείει τα ευμεγέθη φώτα. Επίσης στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν τα πιο μικρά και στενόμακρα φωτιστικά σώματα, ενώ μια μικρή αεροτομή «σβήνει» απαλότερα τις κάθετες γραμμές.

\"\"

\"\"

\"\"

Από την άλλη πλευρά στο εσωτερικό του, όπως μας έδειξε το πρωτότυπο, εμφανής θα είναι η άνεση κι η πολυτέλεια. Επίσης βαρύνουσα θέση θα έχει μία μεγάλη κεντρική κονσόλα, η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των επιβατών για πληροφόρηση και ψυχαγωγία.

Το νέο μοντέλο θα εμφανισθεί το Νοέμβριο, με προοπτική να τεθεί στις αγορές μέσα στο 2014, ενώ θα υπάρξει και μια υβριδική παραλλαγή, για περισσότερη οικονομία, η οποία θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο μετά.

Η 7θέσια διάταξη βέβαια δεν εγκαταλείπεται παντελώς, καθώς θα υιοθετηθεί από το νέο X-Trail που θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο του 2013 στην Φρανκφούρτη. Αυτό δείχνει ότι το πιο «τζιποειδές» SUV θα καλύπτει και τις πιο εκδρομικές μετακινήσεις, όπως ήδη κάνει, αλλά με μεγαλύτερη άνεση και χώρους για τους επιβαίνοντες.

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook