Τον πρεσβευτή της στη Λευκωσία ανακάλεσε η Τεχεράνη σύμφωνα με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρίστο Στυλιανίδη, ύστερα από την έκδοση ιρανού υπηκόου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός απελάθηκε πριν περίπου δύο εβδομάδες, κατόπιν δικαστικής διαδικασίας που κινήθηκε με αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένου ότι θεωρήθηκε ύποπτος για προσπάθεια αγοράς όπλων, παραβιάζοντας το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, διερωτήθηκε γιατί η Τεχεράνη προέβη στην ανάκληση του πρεσβευτή της, δεδομένων των στοιχείων της υπόθεσης. Ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι ο Ιρανός πολίτης είχε συλληφθεί για παραβίαση του εμπάργκο πώλησης όπλων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στο Ιράν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η έκδοση του Ιρανού έγινε με βάση τις νομικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Είμαστε κράτος δικαίου που πρέπει να υπερασπίζεται τις δεσμεύσεις του σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εσωτερικό επίπεδο», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα να εκτονωθεί η κατάσταση μέσω της διπλωματικής οδού και τόνισε ότι η Λευκωσία δεν θα επιθυμούσε το επεισόδιο αυτό να οδηγήσει σε όξυνση των σχέσεων της Κύπρου με το Ιράν.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook