Στο δ. Μινώα Πεδιάδας βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Μανόλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να συναντηθεί με το δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα του αεροδρομίου στο Καστέλι, με αφορμή και την εκδήλωση ενδιαφέροντος που φαίνεται να υπάρχει από την Κίνα.

Ο κ. Καλογεράκης επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως ως τοπική αυτοδιοίκηση τάσσεται υπέρ του μεγάλου αυτού έργου, αλλά υπό προϋποθέσεις που έχει επαναλάβει στο παρελθόν.

Οι τελευταίες έχουν να κάνουν με τα έργα που πρέπει να γίνουν παράλληλα με το αεροδρόμια για την προστασία της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά ο Γραμματέας της Ν.Δ. στάθηκε στο ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα και το γεγονός ότι στην ατζέντα του πρωθυπουργού υπάρχουν δύο θέματα από την Κρήτη, όπως άλλωστε αποκάλυψε πρώτο χθες το flashnews.gr (Δείτε Εδώ). Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως από το ταξίδι αυτό του Αντώνη Σαμαρά θα κριθούν πολλά για το μέλλον του έργου.

Σε κάθε περίπτωση τα δύο αυτά έργα (αεροδρόμιο στο Καστέλι και Λιμάνι στη Μεσσαρά) παρουσιάζουν εξαιρετικές αποκλίσεις, με πρώτη και βασικότερη την στάση της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

Στην περίπτωση της Μεσσαράς, οι τελευταίοι έχουν ταχθεί απέναντι στη δημιουργία διαμετακομιστικού σταθμού και εκφράζονται θετικά μόνο για το κομμάτι της κρουαζιέρας και της μαρίνας.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook