Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ εισηγείται την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελληνίων Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου.

Με την εισήγηση αυτή, επί της οποίας καλούνται να αποφασίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κατά τόπους ΕΛΜΕ, τίθεται εν αμφιβόλω η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας σε νέα άτυπη ενημέρωσή του σήμερα, Παρασκευή, τονίζει ότι «οι τακτικισμοί του 11μελούς ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ή τρίωρες στάσεις εργασίας και η λήψη της απόφασης από τις Τοπικές Ενώσεις των Καθηγητών για 5μερες επαναλαμβανόμενες, με κάλπες ή χωρίς κάλπες, με το όριο της συμμετοχής στις κάλπες το 30% ή χωρίς όριο συμμετοχής, το μόνο που συνεισφέρουν είναι να διαμορφώνουν ένα περιβάλλον απειλών προς την κοινωνία και αγωνίας προς τους δοκιμαζόμενους μαθητές.

» Αρκεί να αναλογιστούμε ότι ακόμα και εάν μία ΕΛΜΕ πάρει απόφαση για απεργία, αυτό σημαίνει ακύρωση των Πανελληνίων σε όλη τη χώρα. Γι\’ αυτό μια ώρα αγωνίας των μαθητών είναι επαχθέστερη μιας ώρας απεργίας των καθηγητών».

Υπουργείο

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους» διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο της προκήρυξης απεργίας από το ΔΣ της ΟΛΜΕ μέσα στις εξετάσεις, προϊδεάζοντας για τη βούληση της κυβέρνησης ακόμα και για επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν στην πρώτη πιο κρίσιμη εξέταση της ζωής τους, σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και ηρεμίας είναι ιερό. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δημιουργεί έντονη αναταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε ομηρία μαθητές και εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν τη γαλήνη και την ηρεμία γονιών και μαθητών. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν ομαλά και στην ώρα τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον κόπο και την αγωνία των νέων ανθρώπων» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Η ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου. Οι πρόεδροι των κατά τόπους ΕΛΜΕ καλούνται να λάβουν την τελική απόφαση στις 15 Μαΐου. Το υπουργείο Παιδείας φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του, που δεν αποκλείουν και την επιστράτευση, πριν λάβουν απόφαση οι ΕΛΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook