Η ιδανική αναλογία για το «τέλειο σώμα» συνδέεται με τον λόγο μεταξύ μέσης και γλουτών. Το πηλίκο (waist to hip ratio) θα πρέπει να είναι 0.7 και στους άνδρες μεγαλύτερο.

Και αυτό ισχύει σε όλους τους ανθρώπους αν και υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την φυλετική καταγωγή στο μέγεθος και το σχήμα.

Οι Ασιάτισσες τους προτιμούν μικρούς στο μέγεθος αλλά πιο «σηκωμένους».

Οι Βραζιλιάνες και γενικότερα οι Λατινοαμερικάνες τους θέλουν στρογγυλούς και «γεμάτους» ιδιαίτερα στα πλάγια.

Οι Ελληνίδες προτιμούν γλουτούς ωραία σχηματισμένους. Χωρίζονται μάλιστα σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που τους προτιμούν «γεμάτους» όπως η «Αφροδίτη της Μήλου» και σε εκείνες που θέλουν «μέση δακτυλίδι» και στενούς γλουτούς για να τονίζουν το αθλητικό τους σώμα. Οποιαδήποτε «περίσσεια» στα πλάγια απαιτεί λιποαναρρόφηση.

Οι Αφροαμερικάνες και οι γυναίκες στην Καραϊβική τους θέλουν μεγάλους και με περίσσεια στα πλάγια για να είναι πιο γόνιμες όπως πιστεύουν.

Είναι μάλιστα πολύ ενδιαφέρον ότι γυναίκες που παντρεύτηκαν άνδρες άλλης φυλής άλλαξαν και τις προτιμήσεις στο σώμα τους.

Η γυμναστική και η δίαιτα λίγα μόνο μπορεί να προσφέρουν προκειμένου να πετύχουμε το ζητούμενο: μειώνεται το λίπος αλλά όχι το τοπικό πάχος και οι γλουτοί γίνονται μικρότεροι.

Ο καλύτερος τρόπος είναι η λιπογλυπτική και τα ενθέματα σιλικόνης. Η λιπογλυπτική μειώνει το περιττό λίπος από την μέση και το μεταφέρει πίσω ή πλάγια πλησιάζοντας τις ιδανικές αναλογίες.

Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν μειονεκτήματα αλλά μας «λύνουν τα χέρια» σε γυναίκες αδύνατες χωρίς περίσσεια λίπους στο σώμα τους.

Η ομορφιά είναι στα μάτια εκείνου που κοιτάει αλλά η Πλαστική είναι παράγοντας αυτοπεποίθησης και ευζωίας.

medicaltime.gr
/ Ιωάννης Λιαπάκης, Πλαστικός Χειρουργός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook