Καταδικάστηκε πρωτόδικα Αστυνομικός Υποδιευθυντής και διοικητής αστυνομικού τμήματος της Ανατολική Αττικής με καταγωγή από τα Χανιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha και της εκπομπής \”Κρητική ΦΩΝΗ\” στο Channel 9, ανήμερα του Πάσχα στην οικία του Αστ. Υποδιευθυντή στην Αττική και ενώ το Πασχαλιάτικο γλέντι ήταν στο «κέφι» εμφανίστηκε η από διετίας και τούδε εν διαστάσει σύζυγος του για να παραδώσει το μόλις τριών ετών αγοράκι τους στο πατέρα.

Βάσει της δικογραφίας η πρώην σύζυγος, ισχυρίστηκε ότι όταν έφτασε εκεί άκουσε «μπαλωθιές» και διαπίστωσε ότι υπήρχε γενικότερη μέθη στους παρευρισκόμενους.

Έτσι αποφάσισε να μην αφήσει τελικά το παιδί της εκεί και προσπάθησε να φύγει με το ι.χ. της.

Ξαφνικά όπως η ίδια ισχυρίστηκε, ξεπρόβαλλε σαν «ταύρος εν υαλοπωλείο» ο εν διαστάσει σύζυγος της, διοικητής του Α.Τ., άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως και την τράβηξε βίαια από το αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα σε κατηφορική οδό, με αποτέλεσμα και αφού δεν είχε ενεργοποιηθεί το χειρόφρενο, να τσουλήσει περίπου 60 μέτρα και να προσκρούσει τελικά με δύναμη σε χαμηλή μάντρα προκαλώντας υλικές ζημιές περίπου 3.500 ευρώ στο ιχ.

Το οξύμωρο στην υπόθεση ήταν ότι εντός του οχήματος βρισκόταν το τρίχρονο τέκνο της οικογένειας, το οποίο υπέστη βαρύ σοκ και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο!!

Ακολούθως εκλήθη από τη σύζυγο, η Άμεση Δράση και οι άνδρες του 1ου πληρώματος του περιπολικού συνέλαβαν τον δράστη. Κατέσχεσαν δε και ακολούθως δημεύτηκαν, σωρεία όπλων.

Η πρώην σύζυγος και αφού αντιμηνύθηκε μετά τη σύλληψης, από τον αστυνομικό υποδιευθυντή, κατηγορήθηκε για ψευδή μαρτυρία.

Τελικά και έπειτα από 6 ώρες ακροαματικής διαδικασίςας και αφού εξετάστηκαν οι 6 μάρτυρες υπεράσπισης του αστ. Υποδ/ντή και οι 2 μάρτυρες υπεράσπισης της πρώην συζύγου του, η τριμελής έδρα αποφάσισε και αθώωσε τη γυναίκα, ενώ καταδίκασε σε Α΄Βαθμό τον αστυνομικό υποδιευθυντή σε 26 μήνες φυλάκιση «κατά συγχώνευση» με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής με το επιβαρυντικό λόγω της αστυνομικής του ιδιότητας και την πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και απειλή στο πλαίσιο του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας , ενώ τον αθώωσε για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο (αφού δεν απεδείχθη δόλος).

Τον αθώωσε επίσης και για το αδίκημα της άσκοπής χρήσης πυροβόλου όπλου, καθώς η δικογραφία δεν εμπεριείχε την βαλλιστική έρευνα από της ΔΕΕ (διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών).

Η υπόθεση για τον Αστυνοικό Υποδιευθυντή πήρε το δρόμο της εφέσιμου διαδικασίας ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το αποτέλεσμα της πειθαρχικής δίωξης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook