\”Φίλια πυρά\” δέχθηκε η προσπάθεια των Τούρκων να μονοπωλήσουν τον καφέ που σε μας – και όχι μόνο – είναι γνωστός ως \”ελληνικός καφές\”.

Ο διεθνούς φήμης Τούρκικής καταγωγής καθηγητής – Καρδιοχειρουργός, συγγραφέας , παρουσιαστής talk show, και σχολιαστής – κ. Μεχμέτ Οζ, που γεννήθηκε, ζει και κάνει καριέρα στις ΗΠΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση είπε ότι: «ο ελληνικός καφές κάνει καλό στην καρδιά».

Οι δηλώσεις του, όπως ήταν φυσικό εξ αιτίας του τουρκικού εθνικισμού – εξόργισαν την τουρκική κοινότητα που προέβη σε …εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών κατά του Οζ. Η τουρκική κοινότητα κάλεσε τον Οζ να επιδείξει ευαισθησία στον τουρκικό καφέ και ξεκίνησε συγκέντρωση υπογραφών με στόχο εντός μίας εβδομάδας να συγκεντρωθούν 5.000 υπογραφές.

Στο θέμα αναφέρεται όλος σχεδόν ο τύπος της Τουρκίας :

-H Vatan σε πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο: «5.000 υπογραφές για τον ελληνικό καφέ».
-Η Zaman κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο: «αντιδράσεις στον Μεχμέτ Οζ για τον ελληνικό καφέ».
– Η Turkiye αναφέρεται στο θέμα σε πρωτοσέλιδο της με τον τίτλο: «μεγάλη αντίδραση κατά του Μεχμέτ Οζ που μίλησε επαινετικά για τον ελληνικό καφέ».
-Η Milliyet με τον τίτλο: « ο καφές του Οζ έπεσε βαρύς».

Το περιοδικό Time κατέταξε τον Oz 44ο στη λίστα της για τις “100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2008″ και το περιοδικόEsquire τον τοποθέτησε στη λίστα για τους «75 πιο σημαντικούς ανθρώπους του 21ου αιώνα».

Εχει ονομαστεί Παγκόσμιος Ηγέτης του αύριο από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , και ένας από τους 100 πιο σημαντικούς Αποφοίτους του Χαρβαρντ.


onalert

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook