Στις 15 Μαΐου 2011 θα γίνει η τελικά η δίκη του άνδρα που ξυλοκόπησε προχθές μέχρι λιποθυμίας τον σκύλο του στο Νεοχώρι της Άρτας. Την κακοποίηση του σκύλου κατήγγειλε γυναίκα που ήταν μάρτυρας του συμβάντος στο Α.Τ. της Άρτας σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Όπως έγινε γνωστό το ζώο είναι η δεύτερη φορά που κακοποιείται, δημόσια τουλάχιστον, από τον ιδιοκτήτη του.

Όμως το πρόβλημα, που αρχικά είχε προκύψει, δηλαδή το ποιος θα είναι εκείνος που φιλοξενήσει το ταλαίπωρο ζώο, αν το αίτημα των φιλοζωικών σωματείων για προσωρινή αφαίρεση του από τον δράστη γίνει δεκτό, φαίνεται ότι λύνεται.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και μέλος της Π.Σ.Ε.Φ.Σ., Νατάσα Μπομπολάκη, δεκάδες ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν μαζί της μετά τη δημοσίευση της, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να φιλοξενήσουν το ζώο, αφού φιλοζωικό σωματείο δεν υπάρχει στην Άρτα για να το αναλάβει.

Τώρα, όπως εξηγεί η κα Μπομπολάκη, ετοιμάζεται και το αίτημα προς την Εισαγγελία Άρτας για την προσωρινή αφαίρεση του σκύλου.

zoosos.gr