Ένας 56χρονος άνδρας συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ένας 44χρονος κατήγγειλε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Απριλίου 2013 έως και 09 Μαΐου 2013, ο 56χρονος απαιτούσε εκβιαστικά και συστηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά, απειλώντας τη ζωή του ιδίου και της οικογένειας του, σχετικά με υπόθεση υιοθεσίας στην οποία είχε το ρόλο του μεσολαβητή.

Ειδικότερα, ο 56χρονος τον Μάιο του 2011, μεσολάβησε προκειμένου συγγενικό πρόσωπο του θύματος να υιοθετήσει, νόμιμα, νεογέννητο παιδί φιλικής του οικογένειας. Από τις αρχές Απριλίου όμως του 2013 απαιτούσε εκβιαστικά μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τα έδινε στη φυσική μητέρα του βρέφους, αλλά και μέρος αυτών θα κρατούσε ο ίδιος για τα υποτιθέμενα έξοδα που έκανε για την οικογένεια του ανήλικου τέκνου.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί τόσο ο 56χρονος όσο και ένας 45χρονος ο οποίος τον συνόδευε, στο κτήριο όπου εργάζεται το θύμα.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παθόντα και κατηγορουμένου, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook