Άμεσα ξεκινά η διαδικασία της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, που στην ουσία προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συγεκριμένη λέξη, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, ήδη εκτυπώθηκαν οι πρώτες διευθύνσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να αποσταλούν φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, όπως θα λέγονται.

Συγκεκριμένα πρόκειται να αποσταλούν 86.000 φύλλα πολιτικής επιστράτευσης σε όλη τη χώρα, ενώ η επίδοση των ειδοποιητηρίων θα γίνει από τα αστυνομικά τμήματα και θα διαρκέσει 3 ημέρες.

Μάλιστα προκειμένου να μην περάσει η 17η Μαίου που ξεκινούν οι Πανελλαδικές, αυτό αποφασίστηκε να γίνει, πριν οι τοπικές ΕΛΜΕ επικυρώσουν με τις συνελέυσεις τους στις 14 Μαίου την απόφαση της ΟΛΜΕ. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση, μέσω του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Τάκη Μπαλτάκου, έχει γνωμοδοτήσει ότι πρόκειται για «έκτακτηκοινωνική ανάγκη».

Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές η θέση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: Η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραταθεί. Και για αυτό, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία από την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και η εντολή που πήρε ήταν «Ούτε ένα λεπτό περαιτέρω αγωνία».

Άλλωστε υπενθυμίζουν από την κυβέρνηση ότι αν ληφθεί απόφαση για απεργία έστω και από μία ΕΛΜΕ, ακυρώνονται οι εξετάσεις σε όλη τη χώρα, ενώ σημειώνουν ότι έπρεπε να υπάρξει ομαλότητα όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους καθηγητές.

Η απόφαση για επιστράτευση ήταν πάντως, ομόφωνη στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος με την επιστροφή του στο γραφείο του ενημέρωσε τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Απέναντι στις αιτιάσεις περί νέου διαλόγου από την πλευρά της ΟΛΜΕ, πηγές του Υπουργείου Παιδείας σημείωναν, πως δεν βλέπουν το λόγο για νέα συνάντηση, καθώς το ίδιο αίτημα είχε εκφραστεί και τη Μεγάλη Τρίτη και το μόνο που έγινε, ήταν να παίζει η ΟΛΜΕ, όπως ανέφεραν, για δύο 24ωρα με την αγωνία των μαθητών.

newpost.gr Πάνος Ράσσιας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook