Σύμφωνα με το thestival.gr ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ενημέρωσης πιάστηκε να εκβιάζει τον 44χρονο δικηγόρο.

Οι άντρες του τμήματος δίωξης εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εκτός από τον 56χρονο συνέλαβαβαν και έναν 45χρονο ο οποίος συνόδευε τον επιχειρηματία. Σε βάρος του 56χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση. Σε βάρος του συνοδού του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι από τις αρχές Απριλίου 2013 έως και χθες, ο 56χρονος κατηγορούμενος, απαιτούσε εκβιαστικά και συστηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο 56χρονος έχοντας μαζί του διάφορους \”φουσκωτούς\” απειλούσε τον δικηγόρο για τη ζωή του και για την ασφάλεια της οικογένειάς του.

Τον Μάϊο του 2011 ο πρώην ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού είχε μεσολαβήσει προκειμένου συγγενικό πρόσωπο του 44χρονου δικηγόρου να υιοθετήσει, νόμιμα, νεογέννητο τέκνο φιλικής του οικογένειας.

Από τις αρχές Απριλίου όμως του τρέχοντος έτους, απαιτούσε εκβιαστικά μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τα έδινε στη φυσική μητέρα του βρέφους, αλλά και μέρος αυτών θα κρατούσε ο ίδιος για τα υποτιθέμενα έξοδα που έκανε για την οικογένεια του ανήλικου τέκνου.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε σήμερα το πρωί, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παθόντα και κατηγορουμένου, ένα κινητό τηλέφωνο και ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς, ιδιοκτησίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενημέρωσης και του θεάματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook