Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από τα Χανιά στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω μεταφορικών εταιρειών, αποκαλύφτηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της συμπρωτεύουσας συνέλαβαν επ\’ αυτοφώρω δύο άνδρες ηλικίας 39 και 40 ετών αντίστοιχα, που πήγαν να παραλάβουν το αμαρτωλό δέμα από τη μεταφορική.

Το δέμα είχε σταλεί από συνεργό τους στα Χανιά, ωστόσο η Αστυνομία γνώριζε για το περιεχόμενό του, καθώς το είχε …μυριστεί ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μετά από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, στα πλαίσια ευρύτερης επιχείρησης ελέγχου των δεμάτων που έφταναν ή έφευγαν από την πόλη.

Η Αστυνομία ακολούθησε τη διαδρομή του δέματος για να φτάσει στα μέλη του κυκλώματος οπότε και οδηγήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου με τη συνεργασία του εκεί αρμόδιου τμήματος, συνέλαβαν τους δύο παραπάνω άντρες όταν πήγαν να παραλάβουν το πακέτο τους.

Συνολικά το δέμα περιείχε 9 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, συνολικού βάρους 2 κιλών και 40 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη η οποία και κατασχέθηκε.

Η δουλειά των Αστυνομικών συνεχίστηκε με έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των συλληφθέντων, οπότε και βρήκαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μια πλαστική συσκευασία που περιείχε 12.3γρ. χασίς.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αποστολέα του δέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook