Η πολυσυζητημένη αγορά από τον Εμίρη του Κατάρ της νήσου Οξειάς που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Ιθάκη, είναι πλέον γεγονός.

Όπως αποκαλύπτει στο newpost ο δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός, το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας έχει ήδη κατατεθεί στο υποθηκοφυλακείο ενώ το κράτος έχει ήδη εισπράξει και το 10% που του αναλογεί από το φόρο μεταβίβασης, δηλαδή 650.000 ευρώ.

Ο Χαλίφ Αλ Θάνι αγόρασε από την οικογένεια Σταμούλη την Οξειά και τέσσερα μικρότερα νησάκια του συμπλέγματος των Εχινάδων.

«Ελπίζουμε τώρα να κάνει τις πολυαναμενόμενες επενδύσεις για να ανασάνει λίγο οικονομικά το νησί», λέει ο κ. Κασσιανός.

«Υπολογίζουμε και ελπίζουμε ότι σε βάθος χρόνου και αν Εμίρης αξιοποιήσει πλήρως την έκταση που απέκτησε, θα δαπανήσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ».

Σειρά παίρνουν και άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα ιδιωτικά νησιά που έχουν βγει στο «σφυρί» από τους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.

Νήσος Ομφορί

Από τα πιο «λαχταριστά» φιλέτα που «φιγουράρουν» στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com, το νησάκι Ομφορί στο Ιόνιο Πέλαγος βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Όπως αναφέρεται στην αγγελία, «ευρέως θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά της περιοχής, τίποτα λιγότερο από έναν επίγειο παράδεισο.

Καταλαμβάνει μια έκταση 1112 στρεμμάτων και διαθέτει μια πανέμορφη παραλία που περιβάλλεται από γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά».

Επί του παρόντος, υπάρχει ένα μικρό κτίριο στο νησί ενώ υπάρχει άδεια οικοδόμησης στο 20% της επιφανείας του, κάτι που εκτοξεύει την αρχική τιμή πώλησης στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Γαϊδουρονήσι Ακολουθεί η νήσος Πάτροκλος (γνωστή και ως «Γαϊδουρονήσι»). Έχει 5.050 ελαιόδεντρα, πεύκα και μια σειρά από πυκνές θαμνώδεις περιοχές. Περίπου 150 κατσίκες που ανήκουν στην οικογένεια των νυν ιδιοκτητών βόσκουν στο νησί.

Το βόρειο τμήμα καλύπτει περίπου 275 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ενώ το υπόλοιπο είναι βραχώδης, με πράσινο μάρμαρο. Όλα αυτά τα «εξτρά» εκτοξεύουν την τιμμή πώλησης του νησιού στα 237 εκατομμύρια ευρώ.

Γαία και Τοκμάκια

Η νήσος Γαία, με έκταση 43 στρεμμάτων και 6 βίλων και άδεια να υποδιαιρεθεί σε 6 οικόπεδα πωλείται προς 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Η νησίδα Τοκμάκια που βρίσκεται ανάμεσα στη Λέσβο και την Τουρκία διατίθεται προς 4 εκατομμύρια ευρώ.

newpost.gr – Ντίνα Καραμάνου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook