Διεθνής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και είχε διασυνδέσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης κατάφερε να εξαρθρώσει το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων Αττικής.

Σημαντικό ρόλο στο έργο της ΕΛΑΣ έπαιξε η αρμόδια διεύθυνση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας και συνελήφθησαν 3 άτομα.

ο 40χρονος Αλβανός υπήκοος, φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης είχε εις βάρος του εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Ελλάδας αλλά και της Ελβετίας για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είναι δύο Ελληνες: ένας 49χρονος οινοποιός από την Κορινθία και ένας 44χρονος ελεύθερος επαγγελματίας από την Αιτωλοακαρνανία και ένας 45χρονος Κύπριος υπήκοος κάτοικος Ασπροπύργου και ιδιοκτήτης χώρου στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων. Αναζητείται ακόμη ένας Αλβανός υπήκοος 24 ετών κάτοικος Κορινθίας.

Μετά την σύλληψη τους κατασχέθηκαν 142 κιλά και 285γραμμάρια κάνναβης, δύο Καλάσνικωφ, τέσσερις γεμιστήρες και 192 σφαίρες, ένα περίστροφο, δύο μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, δύο όπλα χειρός τύπου μπρελόκ, 140 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, δύο οχήματα ΙΧΕ, δύο οχήματα τύπου VAN, το ποσό των 3.950 ευρώ, καθώς και 11 κινητά τηλέφωνα.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και αποθήκευε τις ποσότητες κάνναβης στο οινοποιείο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας και συσκεύαζε και μετέφερε τα ναρκωτικά χρησιμοποιώντας ασκούς μεταφοράς οίνου.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίας από τα κατασχεθέντα αντικείμενα

iefimerida.gr