ΥΛΙΚΑ

• 100 γρ. ρύζι καρολίνα
• 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
• 50γρ. φρέσκια ντομάτα
• 20γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 300 ml. ζωμό λαχανικών
• 120 γρ. γιαούρτι
• Αλάτι & πιπέρι ανάλογο
• Ζαφορά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να χρυσίσει λίγο. Ακολούθως προσθέτουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει λίγο και αυτό.

Σβήνουμε με λίγο ζωμό (περίπου μια κουταλιά μεγάλη) και αφήνουμε να το πιεί. Ρίχνουμε και την ντομάτα συνεχίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα να προσθέτουμε ζωμό.

Μόλις αρχίσει να ‘’σπάει’’ το ρύζι, μετά απο περίπου 15 λεπτά , φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και ζαφορά.
Αφού αποσύρουμε απο τη φωτιά , ρίχνουμε και το γιαούρτι και έτσι ‘’δένουμε’’ το ριζότο.

Σερβίρουμε αμέσως.

Για να γνωρίζουμε...........

Το ριζότο πρέπει πάντα να γίνεται σε μικρή κατσαρόλα με τοιχώματα και όχι σε τηγάνι. Ο ανάλογος ζωμός θα πρέπει να μπαίνει σιγά σιγά (μόλις απορροφηθεί το ένα μέρος να προσθέτουμε το άλλο).

Επίσης χρειάζεται συχνό ανακάτεμα γιατί θέλουμε να αποβάλλει το άμυλο του κατά τη διάρκεια του ψησίματος πράγμα που θα το χυλώσει στο τελικό αποτέλεσμα. Ιδανικό ρύζι εκτός το καρολίνα ειναι το αρμπόριο και το καρναρόλι.