Σε συμβολικό αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων , για μια ώρα, για το θέμα των δημοτικών σφαγείων Χανίων, προχώρησε ο σύλλογος κτηνοτρόφων.

Οι κτηνοτρόφοι που νωρίτερα, είχαν πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για την γενικώτερη κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο, αμέσως μετά πήγαν στο δημαρχείο το οποίο και απέκλεισαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Γιώργο Βενετάκη «μας είχαν υποσχεθεί πως τα σφαγεία θα ανοίξουν για το Πάσχα, αλλά αυτό δεν έχει γίνει. Εμείς ζητούμε να δοθεί λύση άμεσα».

Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Χανίων , ως μοναδική λύση για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων, έχει προτείνει την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την συμμετοχή της δημοτικής επιχείρησης «Κύδων» σε ποσοστό 20%, των κτηνοτρόφων σε ποσοστό 40% και του συλλόγου κρεοπωλών σε ποσοστό 40%.

Όμως, ενώ όλοι φαίνεται να συμφωνούν, στην τελευταία σύσκεψη που είχε συγκληθεί για το θέμα, υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ κτηνοτρόφων και κρεοπωλών, ουσιαστικά, για το ποιος θα έχει «το πάνω χέρι» στην εταιρεία.

Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ συλλαλητήριο πραγματοποίησαν και στο Ηράκλειο κτηνοτρόφοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΠΑΣΥ). Οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα έξω απο τα γραφεία της περιφέρειας διαμαρτυρόμενοι για την δεινή οικονομική κατάσταση τοιυ κλάδου, ενώ συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κουκιαδάκη στον οποίο και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.