Η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» κλείνοντας τον κύκλο του 2ου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων 2012-2013, ευχαριστεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που απέδειξαν πως στις μέρες μας η παραγωγή πολιτισμού είναι μία παιδαγωγική διαδικασία, απαραίτητη και γόνιμη για τα νέα παιδιά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

\”Τρεις παράγοντες πιστοποιούν την ποιότητα μίας δράσης και εγγυώνται τη διατήρησή της στο χρόνο ως θεσμού: Η ιδεολογία της ( το γιατί), η ηθική της (οι αρχές που την διέπουν) και η αισθητική της (το πώς).

Όπως καταδείχτηκε περίτρανα και μέσα από τη διαδικασία των απονομών της 8ης Μαΐου 2013, η μαθητική νεολαία έχει σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένη την αίσθηση και των τριών αυτών στοιχείων, άλλοτε καλλιεργημένων κι άλλοτε αυθόρμητων. Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του πηγή αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον και αναδυκνύει τη νεολαία ως το βαρόμετρο μιας κοινωνίας.

«ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ…»

Κεντρικός άξονας προβληματισμού της φετινής εκδήλωσης αποτέλεσε η παραπάνω ιδιόγραφη φράση του Λευτέρη Δασκαλάκη, η οποία αποτυπώθηκε με έμφαση πάνω στις διακρίσεις των μαθητών και των σχολείων.

Η Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να ενισχύσει την ποιότητα του θεσμού στο μέλλον και να προβάλλει τις εργασίες των μαθητών και των σχολείων του νομού Ηρακλείου, σε πανελλήνιο επίπεδο μέσω συνεργασιών που θα συντελλούν σε αυτό.

Επίσης, δεσμεύται να παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και έμψυχη βοήθεια στους συλλόγους εκπαιδευτικών με τους οποίους συνδιοργανώνει το θεσμό και που με αποφάσεις των οργάνων τους υλοποιείται (της Γενικής Συνέλευσης του « Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και του Δ. Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου). Η συνεργασία αυτή θεωρούμε ότι ενδυναμώνει σημαντικά τον πολιτιστικό τομέα των συνδικάτων των εκπαιδευτικών, ενισχύοντας έτσι τη συλλογική πολιτιστική γέφυρα ανάμεσα σε αυτούς και στους μαθητές.

Επιπρόσθετα, η συμμετοχή της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., ως βασικού φορέα συνδιοργάνωσης, διασφαλίζει την απαραίτητη σχέση με τη δημοσιογραφική διάσταση του θεσμού.

Οι διαδικασίες της Κίνησης «Λευτέρης Δασκαλάκης» θα είναι πάντα ανοιχτές, διάφανες και συλλογικές, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες και τις ανησυχίες της μαθητικής νεολαίας και ανάλογες με το προσωπικό ήθος του ανθρώπου, το όνομα του οποίου φέρουν. Θα αποτελούν πάντα πεδίο παραγωγής και ανάδειξης προοδευτικών ιδεών και σε καμία περίπτωση δε θα αποτελέσουν χώρο πραγμάτωσης προσωπικών δημόσιων σχέσεων στο όνομα του πολιτισμού. Ο πολιτισμός που μετασχηματίζει θετικά τα πράγματα μέσα από τη συν-κίνηση και το ήθος που παράγει θα αποτελεί την πυξίδα για τις επόμενες δρασεις.

Οι συνδιοργανωτές του θεσμού πλήρεις θετικών συναισθημάτων και ικανοποίησης, με βαθιά την ιστορική ευθύνη απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά και ανανεώνουν τη συνάντησή μαζί τους για την επόμενη, μέσα από τον 3ο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτητων 2013/2014\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook