Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε μία μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, οι εκρήξεις προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 110.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί. Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στην Αγκυρα και τους Kούρδους του ΡΚΚ.

Δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων της επαρχίας Χατάι, οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Ερντογάν: Συρία ή Κούρδοι αντάρτες «πίσω» από τις εκρήξεις

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα μπορεί να σχετίζονται με τη συριακή κρίση ή με την ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στην Aγκυρα και τους Kούρδους αντάρτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις», τόνισε ο Ερντογάν.

«Ενα άλλο ευαίσθητο θέμα είναι ότι η επαρχία Χατάι (όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις) βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία. Οι πράξεις αυτές μπορεί να έγιναν για να προκαλέσουν προβλήματα στα δύο αυτά ευαίσθητα θέματα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.


με πληφοφορίες από iefimerida.gr/ newsbeast.gr