Αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να σταλούν τα δελτία ατομικής πρόσκλησης που ετοιμάζονται, αφού ο Αντώνης Σαμαράς υπέγραψε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών.

Για τον πρωθυπουργό αυτό που προέχει είναι η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων και σε αυτή τη λογική, για να μη χαθεί καθόλου πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, χθες, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων». «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΟΛΜΕ πως με την απόφασή της δημιουργεί ένταση και αναταραχή στην κοινωνία και θέτει σε ομηρία τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που εκβιάζει την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση επιρρίπτει το ΚΚΕ.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το πρωί βρισκόταν στο γραφείο του και ήταν σε συνεχή επαφή με τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς της κυβέρνησης με στόχο να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες και να προχωρήσει άμεσα το κυβερνητικό έργο.

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ εμμένει στην απόφασή της για απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσουν από κοινού τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων εκπαιδευτικών Αττικής προκειμένου να συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή, και τη Δευτέρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα γραφεία της ΟΛΜΕ μέχρι τη Βουλή.

Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος

Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες \”τύπου ΣΥΡΙΖΑ\”.

\”Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους\”, τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook