Το κουφάρι ενός «τερατώδους» θαλάσσιου πλάσματος εντόπισαν πολίτες σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας, τροφοδοτώντας για μία ακόμη φορά θρύλους. Όπως πάντοτε, όμως, η αλήθεια αποδεικνύεται πολύ πιο απλή και «πεζή» για ορισμένους.

Τα απομεινάρια του ζώου, που βρίσκονταν σε αποσύνθεση, ανακαλύφθηκαν σε κόλπο νοτίως του Όκλαντ από ομάδα νεαρών μοτοσικλετιστών, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από το εύρημά τους και ανέβασαν γρήγορα σχετικό βίντεο στο Youtube.

Ο νεαροί «έμειναν εμβρόντητοι όταν έπεσαν πάνω σε κάτι που θεώρησαν ως προϊστορικό πλάσμα […] με μήκος εννέα μέτρα, μεγάλα δόντια και στοιχειώδη πτερύγια» έγραψε η εφημερίδα Sun της Νέας Ζηλανδίας.

«Οι άνθρωποι ρωτούσαν συνέχεια: Τι είναι αυτό στην παραλία;» δήλωσε η Λουάνα Λόβελ – Ντιούις, μία εκ των μοτοσικλετιστών που βρήκαν το κουφάρι.

Φωτογραφίες του «θαλάσσιου τέρατος» στάλθηκαν προς αναγνώριση σε επιστήμονες. Γρήγορα ο ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά, Αντον βαν Χέλντεν, κατάλαβε ότι το «τέρας» δεν ήταν παρά μία νεκρή όρκα.

Η Λόβελ – Ντιούις δήλωσε χαρούμενη που το μυστήριο λύθηκε τόσο γρήγορα, αν και παραδέχτηκε ότι είναι λίγο απογοητευμένη. «Είναι βαρετό, έτσι δεν είναι; Δεν πρόκειται για το προϊστορικό ζώο που θεωρούσα ότι είναι», ομολόγησε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook