Το ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο και συνεδρίαζε εκτάκτως για να εκτιμήσει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, αποφάσισε να μην μετακινηθεί από την απόφασή του για την απεργία αλλά και να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο τη Δευτέρα.

Παράλληλα από την Κυριακή θα συνεδριάσουν από κοινού τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων εκπαιδευτικών Αττικής προκειμένου να συγκροτηθεί απεργιακή επιτροπή, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα γραφεία της ΟΛΜΕ μέχρι τη Βουλή, στο οποίο θα συμμετάσχουν, όπως γίνεται γνωστό, και οι καθηγητές οι οποίοι θα έχουν λάβει τα φύλλα επίταξης.

Από τη δική της πλευρά η κυβέρνηση δείχνει -και είναι- αποφασισμένη να μην επιτρέψει προβλήματα μέσα στις πανελλαδικές. Είναι απόλυτα ενδεικτικό το γεγονός πως προηγήθηκε η συνάντηση Αρβανιτόπουλου – Σαμαρά για να βγει μετά ο υπουργός Παιδείας και να δηλώσει:

\”Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την αγωνία και τον κόπο των νέων ανθρώπων\”.

Το όλο θέμα το έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωπικά ο πρωθυπουργός και για έναν ακόμα λόγο. Δεν επιθυμεί να βρεθεί στην Κίνα (το επόμενο του ταξίδι) και να έχει ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook