Την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κίνηση της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά εμπράγματα διασφαλισμένα ομόλογα (ABS), προκειμένου να βοηθήσει αυτές τις χώρες να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους, έχει εκφράσει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως επισήμανε στο κόμμα του ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, κάτι τέτοιο ισοδυναμεί «με κεκαλυμμένη κρατική χρηματοδότηση», υποστηρίζει στη σημερινή του έκδοση το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε έκανε αυτές τις επισημάνσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Χρηστιανοδημοκρατικού Κόμματός του (CDU) την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως η αγορά από την ΕΚΤ τέτοιων καλυμμένων ομολόγων συνιστά παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

Επικαλούμενη πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ είχε δημοσιεύσει την περασμένη Τετάρτη πως η πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΚΤ φέρεται να τάσσεται υπέρ της αγοράς εμπράγματα διασφαλισμένων ομολόγων. Την ίδια ημέρα, όμως, ο κύριος οικονομολόγος της ΕΚΤ Ιβ Μερς υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή τράπεζα δεν πρόκειται να συνδράμει τις αγορές με την αγορά ομολόγων.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίας, απαντώντας πως ουδέποτε κάνει σχόλια για εσωτερικές διεργασίες κομμάτων.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook