Γεμάτοι με εμπειρίες αλλά και τη χαρά της συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist και Laser 4.7 που διεξήχθη στην Κατερίνη επιστρέφουν στα Χανιά ο Οδυσσέας Μάμαλης και η Ναταλία Νίλσεν.
Οι δύο ιστιοπλόοι του Ι.Ο. Χανίων συμμετείχαν στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην καριέρα τους και στάθηκαν αρκετά καλά, ικανοποιώντας τον προπονητή τους Βασίλη Πολίτη.
Ο Μάμαλης κατετάγη στην 48η θέση στα Laser 4.7, έχοντας \”καθαρούς βαθμούς\” 395 μετά από το σύνολο των 12 αγώνων που πραγματοποιήθηκαν από την Τετάρτη 8 έως και το Σάββατο 11 Μαΐου. Καλύτερη ήταν η επίδοσή του στον 10ο αγώνα όπου τερμάτισε 14ος ενώ στον 5ο αγώνα ήταν 23ος. Στο σύνολο οι αθλητές που πήραν μέρος στα Laser 4.7 ήταν 79, με τη νικήτρια να είναι η Αναστασία Φακίδη του Ν.Ο. Καλαμακίου.
Η Νίλσεν πήρε μέρος στον \”Ασημένιο Στόλο\” των Optimist και κατετάγη στην 68η θέση. Η καλύτερή της επίδοση ωστόσο ήταν η 16η στον 6ο αγώνα, εκ των συνολικά 11 που περιλάμβανε το αγώνισμα. Νικήτρια του \”Ασημένιου Στόλου\” ήταν η Στέλλα Υφαντίδου του Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης και του \”Χρυσού Στόλου\” ο Βασίλης Γουργιώτης του Ι.Ο. Πειραιώς.
Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των αγώνων ήταν πολύ δύσκολες, καθώς επικρατούσαν πολλά ρεύματα, άλλες φορές έπνεαν δυνατοί άνεμοι κι άλλες υπήρχε άπνοια. Επίσης, η συνεχής βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τα παιδιά.
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.), τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης.

iox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook