Τέσσερις Φιλιππινέζοι κυανόκρανοι που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από Σύρους αντάρτες από φυλάκιο στα υψίπεδα του Γκολάν αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππινών, επιβεβαιώνοντας σχετική πληροφορία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα.

«Αφέθηκαν ελεύθεροι και παραδόθηκαν στον διοικητή του φιλιππινέζικου τάγματος στα υψίπεδα του Γκολάν», ανακοίνωσε ο στρατηγός Ντομίνγκο Τουταάν.

Οι στρατιώτες, που ανήκουν στη δύναμη του ΟΗΕ στο Γκολάν (FNUOD) είναι καλά στην υγεία τους «όμως η διαδικασία απαιτεί να περάσουν από ψυχολογική και κλινική εξέταση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Νωρίτερα και η αγγλική υπηρεσία του αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα είχε μεταδώσει, επικαλούμενη τον Φιλιππινέζο ΥΠΕΞ Άλφρεντ ντε Ροζάριο, πως οι τέσσερις κυανόκρανοί απελευθερώθηκαν και «μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ».

Οι τέσσερις Φιλιππινέζοι οπλίτες αιχμαλωτίσθηκαν ενώ περιπολούσαν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, κοντά στην κοινότητα αλ Τζάμλαχ, έπειτα από την απαγωγή 21 παρατηρητών, επίσης Φιλιππινέζων, πριν δύο μήνες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook