Σε προσωπικές διαμάχες ομάδων νεαρών Ελλήνων και αλλοδαπών αποδίδουν οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου τα επεισόδια που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες συνοικίες της πόλης του Ηρακλείου.

Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για «τσαμπουκάδες» των νεαρών οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 16-17 έως 21-22 ετών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Μανώλης Κοντοδιάκος «δεν είναι ρατσιστικά τα κίνητρα αλλά προσωπικές κόντρες» και όλα τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους με εκκίνηση την συμπλοκή που είχε γίνει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (8/4) , για άγνωστο λόγο, μια παρέα νεαρών Ηρακλειωτών τσακώθηκε σε καφενείο με μια παρέα Αλβανών.

Στην συνέχεια οι Αλβανοί έκαψαν το δίκυκλο ενός από την «αντίπαλη» παρέα τα μέλη της οποίας ξημερώματα του Σαββάτου (9/4) ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό που είχε σαν αποτέλεσμα να πυροδοτήσει μιαν αλυσσίδα συμπλοκών που συμβαίνουν πλέον καθημερινά στους δρόμους του Ηρακλείου.

Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες των συμπλοκών έχουν αναφέρει πως κάποιοι από τους νεαρούς που συμμετέχουν στις συμπλοκές κρατούν και όπλα , χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από τις αστυνομικές αρχές.

Πάντως η κατάσταση, αν και δεν αποδίδεται άμεσα σε ρατσιστικές αιτίες, ανησυχεί έντονα την αστυνομία και την κοινωνία του Ηρακλείου καθώς οι συμπλοκές αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Προχθές νεαροί Αλβανοί, φαίνεται πως επιτέθηκαν σε ομάδα νεαρών Ελλήνων στην περιοχή της Θερίσου. Χθες ομάδα από δεκάδες νεαρούς Ηρακλειώτες, ξεκινώντας από την εκκλησία του Μιχαήλ Αρχαγγέλου «επέδραμε» στην συνοικία της Αγίας Τριάδας «αναζητώντας» τους «αντιπάλους» τους Αλβανούς, ενώ ξυλοκοπούσαν όποιον Αλβανό συναντούσαν στο διάβα τους, με αποτέλεσμα ένας να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Η θέα των νεαρών κουκουλοφόρων που κρατούν ξύλα και λοστούς και κυνηγιούνται μεταξύ τους, έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους που ζητούν την άμεση επέμβαση της αστυνομίας.

 Πάντως χθες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στην περιοχή της Αγ.Τριάδας , κάνοντας και αρκετές προσαγωγές νεαρών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι περιπολίες αστυνομικών στις συνοικίες όπου υπάρχει μεγαλύτερο ενδεχόμενο να συμβούν ανάλογα περιστατικά.

Flashnews.gr