Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ένας υπήκοος Δανίας, ηλικίας 42 ετών.

Ειδικότερα, έπειτα από επιχείρηση των Αρχών, στο 17ο χλμ. της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε εντός του επισυρόμενου θαλάμου Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οδηγός του οχήματος ήταν ο 42χρονος, ο οποίος φέρεται ως μέλος κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πανευρωπαϊκά.

Το συγκεκριμένο φορτίο είχε προορισμό τη Δανία και στα συνοδευτικά έγγραφα είχε δηλωθεί η μεταφορά μπαχαρικών και εδώδιμων προϊόντων, ενώ το φορτηγό μετέφερε και νόμιμο φορτίο τυριών, ελαιολάδου και ξηρών καρπών.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για ταυτοποίηση και εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενώ ενημερώθηκαν μέσω EUROPOL οι διωκτικές Αρχές της Δανίας για τη διενέργεια παράλληλης έρευνας ως προς τον εντοπισμό των παραληπτών του φορτίου.

Αναλυτικά, κατασχέθηκαν:

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 415.615 γραμμ. σε 330 συσκευασίες.
• ένα φορτηγό διεθνών μεταφορών με επισυρόμενο θάλαμο.
• χρηματικά ποσά (400 ευρώ, 400 κορώνες Δανίας, 15 λίρες Τουρκίας, 20 λέι και 5 λεβ Ρουμανίας)
• πέντε κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook