Για δωδέκατη φορά συνελήφθησαν τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από την Αλβανία, οι οποίοι είχαν στήσει «επιχείρηση» με προϊόντα που έκλεβαν από παντοπωλεία της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Πρόκειται για δύο 55χρονες και μια 56χρονη, καθώς και τον 56χρονο «οδηγό» τους, οι οποίοι εντοπίστηκαν προχτές το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου και συνελήφθησαν, λίγη ώρα αφότου είχαν αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή διάφορα προϊόντα.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού κλπ., καθώς και 3.070 ευρώ.

Επίσης βρέθηκε στην κατοχή τους χειρόγραφο σημείωμα στα αλβανικά από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν λογαριασμούς σε αλβανικές τράπεζες, με ποσό καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες μετέβαιναν στα καταστήματα με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε και περίμενε ο 56χρονος.

Οι τρεις γυναίκες έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ, η μία κατόπτευε το χώρο, ενώ οι άλλες αφαιρούσαν εμπορεύματα κυρίως μικρού όγκου τα οποία έκρυβαν σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες που είχαν στο εσωτερικό των ενδυμάτων και στις τσάντες τους.

Τα κλεμμένα προϊόντα τα προωθούσαν με ΙΧ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο έτος και με την ίδια μέθοδο, έχουν διαπράξει 27 κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Γκύζη, Καλλιθέα, Άγιο Παντελεήμονα, Χολαργό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Ιλίσια και Πατήσια).

Οι συλληφθέντες από το 1996 έχουν συλληφθεί, για τα ίδια αδικήματα, άλλες 11 φορές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

newpost.gr