Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το κρητικό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Football League 2.
Ο Α.Ο. Χανιά προηγήθηκε νωρίς με 2-0 – θα μπορούσε να κάνει και το 3-0 – αλλά ο Ρούβας είχε τις \”απαντήσεις\” και έφερε το ματς στα ίσα. Στο παρά πέντε όμως ο Χρήστος Βουρβαχάκης πέτυχε το γκολ που ίσως φανεί το πιο καθοριστικό στην προσπάθεια ανόδου της χανιώτικης ομάδας.
Ο εκ των αρχηγών των \”μπλε\”… έσφιξε τα δόντια και χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο φορ στο τέλος, παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς. Στο 84\’ τον έριξε στον αγώνα ο Μουράτ Σεροπιάν και ένα λεπτό αργότερα τον δικαίωσε απόλυτα για την επιλογή του.
Το τελικό 3-2 έφερε έξαλλα πανηγύρια στις Μουρνιές, με τους φιλάθλους του ΑΟΧ να φωνάζουν \”Β\’ Εθνική θέλω να σε δω και ας τρελαθώ\”.

Ο Σαντριάς με δυο γκολ στο 16\’ και στο 23\’ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους, αλλά η ομάδα της Γέργερης έφτασε στην ισοφάριση με γκολ των Παντελή (37\’) και Φουκαράκη (68\’), έπειτα από εκτελέσεις φάουλ του Κορδονούρη.

Το φινάλε ήταν δραματικό, με τον Βουρβαχάκη τελικά να γίνεται ο πρωταγωνιστής για τον ΑΟΧ, κρίνοντας με το γκολ του το ντέρμπι.
Για φωτογραφίες του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Το φιλμ του αγώνα 

7\’ Σουτ του Αντωνάκη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
16\’ ΓΚΟΛ: Σουτ του Γωνιωτάκη ο Λυράκης αποκρούει με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, νέο δοκάρι για τον ΑΟΧ σε κεφαλιά του Μποχώνη, για να στείλει τελικά τη μπάλα στα δίχτυα ο Σαντριάς (1-0).
23\’ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική σέντρα του Τσάτσου o Ανυφαντάκης προσπαθεί να διώξει τη μπάλα, στη φάση βρίσκεται και ο Σαντριάς που τη βρίσκει όσο πρέπει για να γίνει το 2-0.
27\’ Νέα σέντρα του πολύ καλού στο πρώτο ημίχρονο Τσάτσου, ο Μποχώνης προ κενής εστίας στέλνει τη μπάλα άουτ. 
35\’ Έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Ρούβα για χέρι του Καμπλιώνη σε σέντρα του Κίτσου.
37\’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Κορδονούρη, ο Σεντεμέντες με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και ο Παντελής με γυριστό σουτ σκοράρει για το 2-1.
53\’ Φάουλ του Πετρά από πλάγια θέση, η μπάλα προσκρούει στο δεξί κάθετο δοκάρι. 
68\’ ΓΚΟΛ: Εκτέλεση φάουλ του Κορδονούρη, η άμυνα του ΑΟΧ \”κολλάει\” και ο Φουκαράκης με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει σε 2-2.
70\’ Ο Δουμάνης κερδίζει τη μπάλα και φεύγει μόνος προς την περιοχή του Ρούβα αλλά την τελευταία στιγμή δεν κάνει καλή επιλογή και ο Κίτσος απομακρύνει.
73\’ Ο Γωνιωτάκης εκτελεί φάουλ και η μπάλα βρίσκει στο τείχος, με τον έμπειρο επιθετικό να διαμαρτύρεται για χέρι του Ανυφαντάκη. 
78\’ Σουτ του Μποτωνάκη αποκρούει ο Λυράκης.
82\’ Φάουλ του Μποχώνη, ο Ταταράκης δεν βρίσκει τη μπάλα από κοντά και αυτή καταλήγει άουτ.
85\’ ΓΚΟΛ: Ο Σαντριάς σουτάρει η μπάλα κοντράρει και φτάνει στο Βουρβαχάκη, που με διπλή προσπάθεια – αφού ο Σεντεμέντες αρχικά σταμάτησε το πρώτο σουτ – σκοράρει με ιδανικό πλασέ (3-2).
90+5\’ Τελευταία φάση του ματς με τον Φουκαράκη να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

Α.Ο. Χανιά (Μουράτ Σεροπιά): Μαρκαντωνάκης, Κορτσινίδης, Ψυχουντάκης, Ζντράβκοβιτς, Καμπλιώνης (84\’ Βουρβαχάκης), Παπαζούδης, Τσάτσος (65\’ Μποτωνάκης), Δουμάνης (79\’ λ.τρ. Ταταράκης), Μποχώνης, Γωνιωτάκης, Σαντριάς.

Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Λυράκης, Κίτσος (87\’ Χατζησάββας), Πετράς, Σεντεμέντες, Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Κεφαλούκος, Μουρατίδης (87\’ Έκελμανς), Αντωνάκης (74\’ Λυκούδης), Φουκαράκης, Παντελής.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook