Στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος, έτσι όπως την επιτάσσει η αλλαγή των καιρών και οι ανάγκες της κοινωνίας, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης.

Μιλώντας στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εργασιών της ΝΔ στο Ηράκλειο, ο κ. Βολουδάκης, τόνισε ότι το κόμμα μπορεί να μετασχηματισεί σε όχημα παραγωγής ιδεών και πολιτικής.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Μ.Βολουδάκη ήταν τα εξής :

«Προχωράμε προς ένα συνέδριο της Ν.Δ. που καλείται να αλλάξει τα πάντα. Τα πολιτικά κόμματα όπως διαμορφώθηκαν στη μεταπολίτευση δεν ανταποκρίνοναι στις σημερινές συνθήκες της πατρίδας μας.

Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι κόμματα – μηχανισμοί με την έννοια που τους γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η δική μας παράταξη, όπως έχει αποδείξει διαχρονικά, μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κοινωνίας : το κόμμα οφείλει και μπορεί να μετασχηματισθεί σε ένα όχημα παραγωγής ιδεών και πολιτικής.

Οφείλει να αποτελέσει παράλληλα ένα ανοιχτό κανάλι διαλόγου με την κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, με τη συμμετοχή και τη δουλειά των στελεχών μας, αλλά και των κοινωνικών φορέων που λαμβάνουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο.

Η παράταξή μας δίνει το παρόν στην προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας μας, ως ο πολιτικός φορέας – κορμός της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Έχουμε οπωσδήποτε πολύ και επίπονη δουλειά ακόμα μπροστά μας , τόσο για την πατρίδα μας συνολικά, όσο και για την Κρήτη ειδικότερα.

Υπάρχουν όμως ήδη τα σημάδια που μας επιτρέπουν να ανακτήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.

Την ίδια στιγμή, με τη ριζική αλλαγή και ανανέωση της δομής της παράταξης, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε για μια ακόμα φορά πρωτοπόροι στο δρόμο για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος γενικότερα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook