Το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη προκαλεί ήδη συζητήσεις αφού αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας τα οποία είναι ακόμα στην πολιτική σκηνή ενώ κάνει αποκαλύψεις για τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Καραμανλής

Σκέφτηκε για αρκετή ώρα πριν σκύψει προς το μέρος του Γιάννη (σ.σ. Παπουτσάνη που ήταν διευθυντής στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος) και χτυπώντας τον φιλικά δυο φορές στο πόδι -σημάδι πως ήταν έτοιμος να εκμυστηρευθεί κάτι που ήταν ταυτόχρονα προσωπικό αλλά και προαποφασισμένο- είπε «η πιο ευτυχισμένη στιγμή για μένα θα είναι όταν θα φύγω από εδώ μέσα». Εγώ δεν εξεπλάγην τόσο πολύ, εκτός ίσως από το ότι ο πρωθυπουργός παραδεχόταν ανοιχτά κάτι τέτοιο»

Ντόρα

Ενα άτομο που δεν έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για μένα και δεν έμπαινε στον κόπο να το κρύψει ήταν η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη. Την έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά να με χαρακτηρίζει θρασεία και ξεδιάντροπη.

Βενιζέλος

Ο Βενιζέλος ήθελε να περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή πριν από τους Αγώνες και απλώς να περάσει τότε έναν καινούργιο νόμο που θα όριζε όλες τις αλλαγές και θα προέβλεπε ποινές για τους παραβάτες.
Είπα σε αυτόν και τον πρωθυπουργό ότι η ιδέα του είναι απαράδεκτη. Εκείνος επέμεινε και με το αλαζονικό και πομπώδες ύφος του, χωρίς καν να με κοιτάζει, είπε στον Σημίτη: Το δικό μου σχέδιο είναι το καλύτερο».

Πάγκαλος

Είχα προγραμματίσει να πάω στους Ολυμπιακούς του Σίδνει το 2000 μαζί με τον υπουργό που ήταν αρμόδιος για τους αγώνες της Αθήνας 2004, τον Θεόδωρο Πάγκαλο προκειμένου να επιδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τιμούσε τη δέσμευσή της με ανανεωμένες δυνάμεις. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν εκείνος επικαλέστηκε κάποιες φτηνές δικαιολογίες και δεν ήρθε ποτέ στην Αυστραλία.

ΓΑΠ

Από τη στιγμή που είχε αρχίσει να φαίνεται ότι η Αθήνα είχε αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει την διοργάνωση των Ολυμπιακών, ορισμένοι πολιτικοί ήθελαν να βγουν μπροστά. Ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος η΄ταν τότε υπουργός Εξωτερικών όχι μόνο επέμενε ναν είναι μαζί μας στη Λωζάνη, αλλά απαιτούσε να είναι μέλος της επιτροπής που θα παρουσίαζε την υποψηφιότητά μας

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook