Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία; Πιθανότατα λίγοι είναι αυτοί που θα δεχόντουσαν ή θα μπορούσαν να καταβάλουν 4.200 δολάρια για μια πίτσα ή 15.000 δολάρια για ένα και μόνο πεπόνι!

Ωστόσο, τα παραπάνω παραδείγματα όχι μόνο είναι πραγματικά και βρέθηκαν πρόθυμοι αγοραστές να πληρώσουν το τίμημα αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι και από τα ακριβότερα φαγητά που θα μπορούσε να απολαύσει κανείς.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα πιο ακριβά τρόφιμα που μπορεί κανείς να αγοράσει αλλά και τα πιο ακριβοπληρωμένα πιάτα που έχουν σερβιριστεί ποτέ…

Μανιτάρια Matsutake – 2.000 δολάρια/ κιλό

\"Τα

Η σπανιότητα της συγκεκριμένης ποικιλίας μανιταριών που είναι ιδιαίτερα φημισμένα στην Ιαπωνία, καθορίζει και την τιμή τους. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου η παραγωγή τους περιορίζεται σε λιγότερους από 1.000 τόνους το χρόνο εξαιτίας μιας ασθένειας που χτύπησε τα δέντρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Η τιμή των πρώτων μανιταριών μπορεί να φτάσει και τα 2.000 δολάρια ανά κιλό παρόλο που τα εισαγόμενα κοστολογούνται στα περίπου 90 δολ. το κιλό.

Μπέϊγκελ (Bagel) του ξενοδοχείου Westin Hotel στη Νέα Υόρκη – 1.000 δολάρια

\"Τα

Δημιουργημένο από τον σεφ Frank Tujague το συγκεκριμένο αρτοσκεύασμα μπέϊγκελ είναι το ακριβότερο που έχει πωληθεί ποτέ. Και αυτό διότι είναι γαρνιρισμένο με τυρί κρέμας από τρούφα και διάφορα άλλα ακριβά υλικά.

Ομελέτα « The Zillion Dollar Frittata» – 1.000 δολάρια

\"Τα

Η ομελέτα αυτή σερβίρεται για πρωινό στο εστιατόριο «Norma’s» του ξενοδοχείου «Le Parker Meridien» στη Νέα Υόρκη. Φτιάχνεται από αυγά, αστακό και 10 ουγγιές χαβιάρι Sevruga που στοιχίζει στο ξενοδοχείο 65 δολάρια η ουγγιά.

Μπριζόλα από κρέας Wagyu – 2.800 δολάρια

\"Τα

Το βοδινό αυτό κρέας προέρχεται από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την επαρχία Hyogo. Τα ζώα έχουν τραφεί με μπύρα και τους έχει γίνει μασάζ από ανθρώπους!

Τα 150 γραμ. φιλέτου στην Ιαπωνία, κοστίζουν περίπου 50 δολάρια, ωστόσο στο Craftsteak της Νέας Υόρκης ένα rib eye σε ιδιωτικά πάρτι σερβίρεται μόνο εάν ο γευσιγνώστης καταβάλει 2.800 δολάρια.

Samundari Khazan («Θαλασσινός Θησαυρός») – 3.200 δολάρια

\"Τα

Ένα ινδικό εστιατόριο στο Λονδίνο για να γιορτάσει την κυκλοφορία του DVD της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Slumdog Millionaire» αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιάτο με τα πιο ακριβά συστατικά που μπορούσε να βρει. Έτσι το «Samundari Khazan» περιέχει καβούρι, άσπρη τρούφα ντομάτα γεμιστή με χαβιάρι Beluga και είναι διακοσμημένο με φύλα χρυσού!

Πίτσα «Pizza Royale 007» – 4.200 δολάρια

\"Τα

Τα συστατικά της συγκεκριμένης 12 ιντσών πίτσας ανεβάζουν την τιμή της στα ύψη. Το δημιούργημα το σεφ Domenico Crolla περιέχει αστακό μαριναρισμένο σε κονιάκ, χαβιάρι μαριναρισμένο σε σαμπάνια, καπνιστό σολομό από τη Σκωτία, προσούτο και παλαιωμένο βαλσάμικο.

Το πιάτο αυτό είναι επίσης διακοσμημένο με φύλα χρυσού. Το συγκεκριμένο έδεσμα δεν βγήκε σε μαζική παραγωγή, αντίθετα ο σεφ την έβγαλε σε δημοπρασία στο eBay και, όπως δήλωσε, τα χρήματα δόθηκαν σε κοινωφελές ίδρυμα.

Καρπούζι Densuke – 6.100 δολάρια

\"Τα

Ο συγκεκριμένος τύπος μαύρου καρπουζιού απαντάται μόνο στο νησί Hokkaido που βρίσκεται στη βόρεια Ιαπωνία. Η συγκομιδή του ’08 είχε μόλις 65 τέτοια καρπούζια. Κάπως έτσι δικαιολογείται μάλλον η τιμή ενός εξ αυτών που ζύγιζε 7,7 κιλά και άγγιξε τα 6.100 δολάρια!

Πεπόνι Yubari – 15.000 δολάρια

\"Τα

Τα πεπόνια Yubari King καλλιεργούνται σε θερμοκήπια στο Yubari που βρίσκεται σε μια μικρή πόλη της Ιαπωνίας με την ονομασία Hokkaido. Πρόκειται για υβρίδιο δύο τύπων πεπονιού. Σε δημοπρασία του 2008 πωλήθηκαν προς 2,5 εκατ. Γιέν.

Χαβιάρι Beluga (τύπου Almas) – 25.000 δολάρια/ κιλό

\"Τα

Η ποικιλία ενός τύπου χαβιάρι που έρχεται από το Ιράν και ονομάζεται «Almas»(διαμάντι) θεωρείται το πιο σπάνιο και άρα πιο ακριβό χαβιάρι στον κόσμο. Το χρώμα του θυμίζει αυτό του μαργαριταριού και η γεύση του θεωρείται εκλεκτή.

Άσπρη τρούφα – 2.000 με 4.500 δολάρια/κιλό (τιμή – ρεκόρ 330.000 δολάρια)

\"Τα

Η Άσπρη τρούφα ή αλλιώς Alba madonna απαντάται στην Ιταλία και οι πιο φημισμένες εξ αυτών, γύρω από τις πόλεις Alba και Asti. Φτάνουν σε διάμετρο τα 12 εκατ. και το βάρος τους μπορεί να φτάσει τα 500 γρ.

Αν και η τιμή του κυμαίνεται στα περίπου 2.000 με 4.500 δολάρια ανά κιλό, το Δεκέμβριο του 2007 η Stanley Ho ιδιοκτήτρια καζίνο πλήρωσε 330.000 δολάρια για μια τρούφα που ζύγιζε 1,5 κιλά και βρέθηκε από τον Luciano Savini και το σκυλί του Rocco!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook