Πολλοί ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι βουλευτές συμμετέχουν στις ομοσπονδιακές εκλογές του Καναδά που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Μαΐου με διάφορα κόμματα.

Κορυφαία υποψηφιότητα με το κόμμα των Συντηρητικών στην περιοχή Parry Sound-Muskoka του Οντάριο θεωρείται αυτή του Κυπριακής καταγωγής υποψηφίου Τόνι Κλέμεντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Υγείας, ενώ από το 2008 διετέλεσε υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών.

Ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης, δικηγόρος, είναι υποψήφιος με τους Συντηρητικούς στην περιοχή Ahuntsic του Μόντρεαλ, ενώ ο Διαμιανός Κωνσταντινάκος θέτει υποψηφιότητα στο κέντρο της Οτάβας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο Κώστας Μενεγάκης, πρόεδρος του ΣΑΕ Καναδά, είναι υποψήφιος των Συντηρητικών στην περιοχή Richmond Hill του Οντάριο, ενώ ο Γεώργιος Νικολάου θέτει υποψηφιότητα με το ίδιο κόμμα στην πόλη Χάλιφαξ της Νέας Σκοτίας.

Με το κόμμα των Φιλελευθέρων στην περιοχή Hamilton Mountain θέτει υποψηφιότητα η δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη, που έχει διατελέσει επαρχιακή υπουργός στο Οντάριο.

Την έδρα τους διεκδικούν εκ νέου οι βουλευτές Τζόν Κάννης και Τζίμ Καρύγιαννης στις περιοχές Scarborough Centre και Scarborough-Agincourt του Οντάριο αντίστοιχα. Οι δύο βουλευτές έχουν δώσει αγώνες για τα ελληνικά εθνικά ζητήματα όταν βρίσκονταν στην κυβέρνηση των Φιλελευθέρων όσο και από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με το Νεοδημοκρατικό Κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές του Churchill της Μανιτόμπα η Νίκη Αστον, η δεύτερη νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Καναδικό Κοινοβούλιο το 2008.

Υποψήφια του Νεοδημοκρατκού Κόμματος στην περιοχή Wellington-Halton Hills είναι η Αναστασία Ζαραβέλλα , η οποία υπηρετεί ως Επίτροπος της Τοπικής Ενωσης Φοιτητών.

Τέλος, ο Τρύφων Χαϊτάς θέτει υποψηφιότητα με το εξωκοινοβουλευτικό Κόμμα των Πρασίνων στην περιοχή Oak Ridges-Markham του Οντάριο.

Ελληνικοί οργανισμοί της ομογένειας κινητοποιούνται για να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των Ελλήνων πολιτικών στις επικείμενες εκλογές στον Καναδά.


ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook