Εν αναμονή της επίδοσης των φύλλων πορείας στους 88.000 εκπαιδευτικούς και με την κοινωνική έκρηξη προ των πυλών, η τέταρτη κατά σειρά πολιτική επιστράτευση -μετά τους εργαζομένους στα Μέσα Μεταφοράς, τους ΟΤΑ και τους ναυτεργάτες- γίνεται πραγματικότητα.

Το διάταγμα υπεγράφη από τον πρωθυπουργό το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να γίνει η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Θυμίζεται ότι η απεργία ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί, ενώ οι καθηγητές σκοπεύουν σήμερα να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μέτρου της επιστράτευσης.

Η Ομοσπονδία διοργανώνει στις 19.00 συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συνεδριάζει επίσης εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ – η οποία έχει εκφράσει τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς- προκειμένου να αποφασίσει «για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο».

Η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών καθηγητών η οποία υπεγράφη από τον πρωθυπουργό και έχει δημοσιευθεί ήδη στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης είναι πολιτικά επιβεβλημένη και νομικά ορθή επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook