Το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για την Κνωσό, με το οποίο οριοθετείται για πρώτη φορά ο Αρχαιολογικός Χώρος συζητήθηκε στην διάρκεια σύσκεψης που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρατζάνη, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Καμπανό και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως διαπιστώθηκε από τους σχετικούς Χάρτες, στους οποίους είχαν μεταφερθεί από τοπογράφους οι συντεταγμένες που περιλάμβανε το Προεδρικό Διάταγμα, ότι παρά το ότι δεν υιοθετήθηκε εξ ολοκλήρου η πρόταση του Δήμου, επήλθε σημαντική μείωση στις δεσμευμένες περιοχές που υπερβαίνει τα 3000 στρέμματα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουράκης επικοινώνησε με την Γ.Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κ. Μενδώνη με την οποία συζήτησε την από δω και πέρα διαδικασία.

Η κ. Μενδώνη ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα δυο ακόμα αποφάσεις. Η πρώτη από τον Υπουργό κ. Γερουλάνο που θα καθορίζει τα όρια της μη δομούμενης περιοχής (Α’ Ζώνη) και η δεύτερη, που θα είναι κοινή και θα υπογράφεται από τους κ. Γερουλάνο και ΚΑ Μενδώνη, όπου θα ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της δομούμενης περιοχής(Ζώνη Β)

Ο κ. Κουράκης ενημέρωσε επίσης την κα Μενδώνη για το ζήτημα που έχει προκύψει σε κάποιες περιοχές (Σκαλάνι) για τη μη μεταβολή της δεσμευμένης Ζώνης, παρά την θετική πρόταση του Δήμου.

Τέλος η κα Μενδώνη ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι συμφωνεί για την πραγματοποίηση της έκθεσης «Η Κρήτη γεννά… η αρχαιολογία τίκτει», χωρίς όμως οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο και υπεσχέθη ότι σύντομα ο Δήμαρχος θα λάβει και απαντητική επιστολή επί του θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook