Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 στις 13.45 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στον χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού της Π. Ε. Λασιθίου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.
1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
1.1 Σχέδιο Δράσης για το έτος 2013 της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων για έργα, μελέτες και λοιπές δράσεις, με πηγές χρηματοδότησης τους ΚΑΠ, Ίδιους Πόρους, τακτική επιχορήγηση ΤΕΟ ΑΕ και τα Ταμειακά Υπόλοιπα από παλαιές πηγές χρηματοδότησης των πρώην Ν.Α. (εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ Σταύρος Αρναουτάκης). 
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 
2.1 Συγκρότηση Επιτροπής Ανάπτυξης Περιφέρειας Κρήτης και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου προς την Επιτροπή – (εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ Σταύρος Αρναουτάκης). 
2.2 Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σητείας, για την «Παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 5136 ΚΥ Ισοπεδωτή Γαιών (grader) από την Περιφέρεια Κρήτης/ΠΕ Λασιθίου στο Δήμο Σητείας» (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κ Νίκος Καστρινάκης).
2.3 Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας, για την «Παραχώρηση χρήσης του μηχανήματος έργου ΜΕ 5138 ΚΥ Ισοπεδωτή Γαιών (grader) από την Περιφέρεια Κρήτης/ΠΕ Λασιθίου στο Δήμο Ιεράπετρας» (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κ Νίκος Καστρινάκης).
3. ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ 
3.1 Μερική ανάκληση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την βελτίωση του οδικού άξονα Βρύσες – Χώρα Σφακίων στο τμήμα γ) Παράκαμψη Αμμουδαρίου περιοχής Ασκύφου (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος).
3.2 7η συμπλήρωση – διόρθωση Κτηματολογικού Πίνακα και Διαγράμματος του έργου «Βελτίωση του οδικού άξονα Ταυρωνίτη – Κάνδανος – Παλαιόχωρα, (Τμήμα Κάνδανος – Παλαιόχωρα, τμήμα Α,Β,Γ και Δ και από Χ.Θ.0+00 έως 13+027,61) (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος).
4. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 
4.1 «Ορισμός εκπροσώπου από την Π.Ε. Χανίων (τακτικό και αναπληρωματικό) για τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Διαχειριστική Επιτροπή του Δήμου Χανίων για τον Αγροτικό Αύγουστο (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος) 
4.2 Ορισμός εκπροσώπου της Π.Ε. Λασιθίου (τακτικό μέλος) στη Διοικούσα Επιτροπή του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κ. Καστρινάκης Νίκος). 
5. ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 
5.1 Μεταφορά επαγγελματικής άδειας του Σιακά Θεόφιλου του Αλέξανδρου, από την Π.Ε. Πελοπονήσου στην Π.Ε. Ηρακλείου (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης).
5.2 Θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών ΠΕ Ρεθύμνου (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα. Λιονή Μαρία).
5.3 Θεώρηση αδειών επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών ΠΕ Χανίων (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος).
5.4 Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκής αγοράς του κατόχου Τσιλίδη Αλέξανδρου στον πατέρα του Τσιλίδη Γεώργιο (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου κ. Καστρινάκης Νίκος).
5.5 Ανάκληση και Οριστική διαγραφή επαγγελματικής άδειας του Χναρά Κωνσταντίνου του Γεωργίου (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος). 
5.6 Μεταβίβαση α) της αριθμ 86 επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών του Μανιού Ευάγγελου του Πασχάλη στον γιο του Μανιό Χρήστο του Ευαγγέλου, β) της αριθμ 02 επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών της Ζερβού Γεωργίας του Εμμανουήλ στην κόρη της Ζερβού Μαρία του Κων/νου γ) της αριθμ 219 επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών της Βαμβουκάκη Μαρίας του Γεωργίου στον γιο της Βαμβουκάκη Γεώργιο του Βασιλείου και δ) της αριθμ 223 επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών του Μπουρσέλη Αντωνίου του Χρυσοστόμου στον γιο του Μπουρσέσλη Άγγελο του Αντωνίου (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης).
6. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 
6.1 Έγκριση Προγράμματος έργων και εργασιών των Διευθύνσεων Δασών Χανίων και Ηρακλείου, έτους 2013 (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης Ευριπίδης). 
7. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 
7.1 Έγκριση δαπάνης 5.000 € για την ετήσια συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης στο δίκτυο «AREPO» (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα. Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη).
7.2 α) Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο Agro – quality Festival και β) Συμμετοχή και υλοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης δράσεων προβολής και προώθησης που αφορούν στα αγροτικά προϊόντα για το έτος 2013 και Έγκριση διάθεσης πίστωσης 100.000 € για την υλοποίηση τους (εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα. Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη).
8. ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
8.1 Οικονομοτεχνική μελέτη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (εισηγητής ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κ. Ζαμπετάκης Φάνης). 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και ώρα 9.30 π.μ. στον χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι τα εξής:
Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.
1. Σχεδιασμός Περιφέρειας Κρήτης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 – (εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ Σταύρος Αρναουτάκης και η Προϊσταμένη της Ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής κα. Κασσωτάκη Μαρία). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook