Την Ιστορική Πλατεία του Ατσαλένιου με την μορφή τουλάχιστον που είχε μέχρι σήμερα αποχαιρέτησαν τη Κυριακή το βράδυ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής με μια επιτυχημένη Μουσικοχορευτική εκδήλωση που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή και η 4η Δημοτική Κοινότητα στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης Αντιδήμαρχοι ,η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Δωροθέα Βρούχου και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση έγινε και εκτενής ενημέρωση των κατοίκων από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Δημήτρη Σπυριδάκη για την διαμόρφωση της Πλατείας και τα έργα που θα υλοποιηθούν.

Όπως είπε ο κ. Σπυριδάκης σε περίπου τρεις μήνες η Πλατεία θα έχει μεταμορφωθεί σε ένα Σύγχρονο χώρο, Κοινωνικής επαφής και Αναψυχής με πολύ Πράσινο, Παιδική χαρά ,νέο αστικό εξοπλισμό,νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και εύκολη προσπέλαση από όλες τις ομάδες επισκεπτών (παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, κλπ).

Θα παραδώσουμε στους Δημότες, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών ,μια νέα Σύγχρονη και 
Λειτουργική Πλατεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής» 

Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα μιας από τις Ιστορικές Συνοικίες του Ηρακλείου, το Ατσαλένιο ,συνέχισε ο Δήμαρχος , που θα ενώσει Λειτουργικά και οπτικά την Πλατεία με τον ιστό της πόλης . 

Στη γιορτή που διοργανώθηκε ως καλωσόρισμα για την μεγάλη αλλαγή που θα γίνει στη περιοχή συμμετείχαν αφιλοκερδώς τα μουσικά συγκροτήματα του Κυριάκου Καλλέργη, Μιχάλη Αλεφαντινού και Γιώργου Γλυκοκόκκαλου. Τη βραδιά πλαισίωσαν τα χορευτικά.